20/10/2021

Familie de bancheri din Oradea, jefuită de un presupus polițist. Lucia Pojoca și soțul ei au fost încătușați și lăsați fără mii de euro

Familie de bancheri din Oradea, jefuită de un presupus polițist. Lucia Pojoca și soțul acesteia, care lucrează tot în domeniul bancar, au trăit clipe de groază, după ce au fost încătușați de un bărbat în uniformă de polițist. Individul a pretins că face o percheziție în locuință, însă a lăsat familia fără mii de euro.

Lucia Pojoca, directoarea sucursalei unei bănci din Oradea, și Virgil Pojoca (foto) au fost victimele unui jaf neobișnuit, pe 9 martie, scrie ebihoreanul.ro. La poarta casei acestora a apărut un bărbat în uniformă care a susținut că este polițist.

Inițial, soților nu li s-a părut nimic suspect pentru că cel care s-a prezentat ca reprezentant al Poliției a părut politicos și civilizat. Ceea ce părea a fi o percheziție s-a transformat într-un episod traumatizant pentru familia de bancheri.

Presupusul polițist a încătușat-o pe Lucia Pojoca și pe soțul acesteia, spunându-le că așa cere procedura. După ce și-a imobilizat gazdele, „polițistul” le-a spus că nu este o percheziție, ci un jaf. Le-a cerut cerut oamenilor să-i dea toți banii, semn că acționa „la pont”. Cel mai probabil, individul aflase că soții Pojoca ar fi vândut recent un teren și ar fi păstrat în casă banii obținuți de pe urma tranzacției.

Familie de bancheri din Oradea, jefuită de un presupus polițist. Hoțul ar fi acționat la pont

Speriați de moarte, cei doi i-au spus unde se află suma de bani, care a fost luată de presupusul polițist. Hoțul deghizat în om al legii a fugit de la fața locului, fără a mai căuta bijuterii sau alte bunuri de valoare.

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, bărbatul a furat și una dintre mașinile familiei Pojoca. A abandonat autoturismul la nici kilometri distanță, în apropierea sediului Poliției Oradea.

Potrivit sursei citate, făptașul nu a fost încă identificat și ar putea face alte victime, sub pretextul desfășurării unor campanii de informare a populației. Pentru moment, Poliţia și nici Parchetul Oradea, care conduce ancheta, nu au făcut nicio comunicare publică despre acest caz..

„Pe 9 martie am primit o sesizare prin 112 şi ulterior o plângere, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii unei tâlhării”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul Alina Dinu

Directoarea băncii din Oradea nu a făcut declarații despre modul în care a fost jefuită familia sa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a confirmat, luni, că efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârșitii infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt în scop de folosință, fără să existe încă un suspect. Potrivit anchetatorilor, autorul jafului ar fi fost îmbrăcat într-o ţinută de „mascat”, iar la lista victimelor acestuia s-a adăugat şi fiul soţilor Pojoca, toţi trei ajungând imobilizaţi şi încătuşaţi. Valoarea prejudiciului nu a fost dezvăluită.

„În data de 09.03.2017, în jurul orei 17.45, o persoană mascată, simulând faptul că este poliţist şi fiind îmbrăcată în echipament tactic asemănător celui al trupelor de intervenţie, cu inscripţia „Poliţia”, a pătruns în locuinţa aparţinând persoanei vătămate (…), unde, după ce a procedat la imobilizarea, legarea şi încătuşarea persoanelor vătămate (…) iar ulterior a fiului lor (…), a sustras dintr-un seif şi dintr-un dulap suma de (…) iar când a părăsit locuinţa, în jurul orei 19.25, a folosit autoturismul de serviciu aparţinând persoanei vătămate (…), pe care l-a abandonat ulterior pe Calea Aradului”, este descrierea evenimentului, făcută de Parchet.

Directoarea băncii a mai fost vizată de percheziții

Nu este prima oară când familia Pojoca a fost percheziționată. Pe 6 iunie 2012, locuința directoarei Lucia Pojoca, biroul băncii pe care o conduce, dar și al adjunctului acesteia, Romeo Oanță, au fost verificate de polițiști. Cei doi bancheri au fost aduși în Capitală, pentru audieri, împreună cu afaceristul Daniel Condratov, cumnatul preşedintelui Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian.

În aceeași zi, avuseseră loc 16 descinderi în Bihor, Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Argeş, la domiciliile şi firmele administrate de 18 persoane suspectate de fraudarea Fiscului cu 500.000 euro.

Potrivit anchetatorilor, o firmă din grupare cumpăra produse agricole la negru și apoi le vindea altor firme la prețul pieței, realizând astfel profituri neimpozitate. Mai mult, suspecții se foloseau de firme fantomă pentru a întocmi documente de achiziții. În cele din urmă, banii ajungeau la membrii grupării conduse de Condratov.

Procurorii au cerut atunci reprezentanților băncii comerciale să comunice tranzacțiile lui Condratov. Oanță l-a avertizat însă pe afacerist că era în colimator, iar Pojoca ar fi încercat să nu le dea informații anchetatorilor pe motiv că ar fi uitat de menționeze numărul dosarului penal.

Oanţă şi Pojoca au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru 10 zile, pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu. Niciunul nu a mai ajuns în faţa instanţei de judecată.

sursă foto: ebihoreanul.ro

Post-ul Familie de bancheri din Oradea, jefuită de un presupus polițist. Lucia Pojoca și soțul ei au fost încătușați și lăsați fără mii de euro apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.