15/07/2024

FOTO| Fotograful celei mai cunoscute fotografii din lume, wallpaperul Windows XP, a realizat un nou set de imagini pentru smartphone-uri

Charles O’Rear, fotograful celei mai cunoscute fotografii din lume, wallpaperul Windows XP, a realizat un nou set de imagini pentru smartphoneuri, de data aceasta pentru Lufthansa.

Potrivit unor estimări, aproximativ 1 miliard de persoane au văzut imaginea de fundal a Windows XP „Bliss”, aceasta fiind cea mai vizualizată fotografie din lume. Acum, la 21 de ani de la realizarea ei, Charles O’Rear urmărește să realizeze „următoarea generație de imagini de fundal”, de această dată pentru smartphoneuri.

„Am 76 de ani și înțeleg cât de mult a însemnat fotografia Microsoft ‘Bliss’ pentru viața mea”, a spus O’Rear. „Ca fotograf al celei mai vizualizate fotografii din istorie, m-am bucurat de fiecare minut de faimă”.

De data aceasta, proiectul New Angles of America este direcționat către utilizatorii de smartphone-uri. „Sunt încântat să creez pentru Lufthansa o continuare a fotografiei „Bliss” pentru smartphone-uri. La urma urmei, smartphone-urile au principalul loc în care lumea să vadă fotografii noi și interesante. Și mă bucur că fac parte din ea”, a mai spus O’Rear.

În 1996, O’Rear a surprins celebra fotografie în Sonoma County, California, în timp ce mergea să-și vadă prietena. La început, imaginea a fost trimisă Corbis – o companie americană de publicitate și licențiere – iar Microsoft a achiziționat ulterior drepturile de autor în 2000, cu un an înainte de lansarea Windows XP.

Maroon Bells (Colorado)

Fotograful celei mai cunoscute fotografii din lume, wallpaperul Windows XP

Spațiul peek-a-boo (Utah)

Buzunar alb (Arizona)


Citește și: O viitoare mireasă este protagonista unei ședințe foto emoționante. Gestul curajos pe care l-a făcut


Post-ul FOTO| Fotograful celei mai cunoscute fotografii din lume, wallpaperul Windows XP, a realizat un nou set de imagini pentru smartphone-uri apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *