27/10/2021

Gigi Becali a vorbit în New York Times despre războiul cu Armata: ”De aia m-am implicat la Steaua”. Fanii râd de el: ”Parcă e Balena Albastră”

Gigi Becali a vorbit în New York Times despre războiul cu Armata: ”De aia m-am implicat la Steaua”. Fanii râd de el: ”Parcă e Balena Albastră”. Prestigioasa publicație a venit la București ca să încerce să se lămurească ce se petrece în privința celui mai cunoscut brand din fotbalul românesc. Materialul integral, AICI.

Gigi Becali le-a spus și americanilor că a vrut să preia Steaua pentru celebritate. Iată câteva pasaje foarte interesante din material. Fanii au împânzit forumurile cu păreri referitoare mai ales la ținuta patronului „fecesebist”. „Parcă e Balena Albastră”, au comentat oamenii.

„Actualul litigiu amenință să distrugă una dintre cele mai cunoscute echipe din Europa. A împărțit fanii clubului, cu boicotarea majoritară, în timp ce Becali este considerat responsabil pentru asta. Becali a pierdut dreptul de a folosi logo-ul și numele echipei, ajuns la CSA Steaua”.

Gigi Becali a vorbit în New York Times despre războiul cu Armata. „Am vrut să arăt că sunt iubit de popor!”

Lupta pentru Steaua este o poveste complexă de lăcomie, bani și foarte posibil, răzbunare. Echipa s-a format în comunism, deținută și condusă de un departament guvernamental.

Când Steaua bătea Barcelona, România era încă sub controlul dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. La acel moment, Becali era cioban”.

„«Am devenit bogat, iar când un om devine bogat, el vrea să devină faimos. D-asta am preluat Steaua și am devenit faimos», spune Becali. El se numește pe sine un naționalist antiglobalizare și a fost comparat cu Donald Trump, pe care îl admiră: «Am spus că dacă Trump va deveni președinte, Dumnezeu va anula apocalipsa»”.

„În nopțile de iarnă, zeci de mii de protestatari s-au adunat în Piața Victoriei să protesteze. Becali a mers acolo. «A fost un semn de solidaritate», spune el, stând într-o cameră boltită din palatul său, înconjurat de frunze de aur și-o icoană cu Sf. Gheorghe, sfântul său patron.

«Am vrut să arăt că sunt iubit de popor. Sunt singura persoană publică care putea să meargă acolo fără escortă sau gărzi de corp»”.

După o carieră de politician atât în România, cât și în Europa, a eșuat în lupta pentru președinția României și a ajuns în închisoare după o afacere cu terenuri. Sub conducerea lui Becali, Steaua a fost un succes: câștigând o mână de cupe interne și apariții în Champions League.

«Numele nu este așa de important», spune Becali. El citează dintr-un sondaj online care arată că 85% din fani cred că clubul său, oricum s-ar numi acesta, este cu adevărat Steaua”.

„Unul dintre jucătorii care au câștigat Cupa Campionilor Europeni, Marius Lăcătuș, a fost instalat ca director sportiv al noii echipe. «Nu am avut niciodată un conflict cu colegii mei», spune Lăcătuș.

Duckadam, portarul care a salvat patru penalty-uri împotriva Barcelonei, sprijină clubul lui Becali, în timp ce Hagi a rămas neutru în această dispută. «Prieteniile sunt construite în ani și ani. Nu vreau să stric prieteniile din această cauză», explică Lăcătuș”.

„«Nu ne uităm la Becali ca la un dușman. Avem clubul nostru, el are clubul său», declară colonelul Cristian Petrea, președintele CSA.Petrea este un urs de om, îmbrăcat într-un costum albastru, cu o tunsoare strictă de militar.

Cu toate acestea, mulți dintre fanii Stelei, inclusiv grupările de ultrași, au decis să renunțe la echipa lui Becali și să sprijine echipa Armatei”.

Post-ul Gigi Becali a vorbit în New York Times despre războiul cu Armata: ”De aia m-am implicat la Steaua”. Fanii râd de el: ”Parcă e Balena Albastră” apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.