29/03/2024

Reteta de crema de ciocolata Nutella

Am sa va prezint o reteta de crema de ciocolata extrem de buna care se prepara destul de usor.
Aceasta crema de ciocolata se face fara a fi nevoie sa puneti aragazul in functiune. Se prepara “la rece” in doar 15 minute.
Sunt multe variante de crema de ciocolata prezentate pe internet, dar aceasta le intrece pe toate. Seamana la gust foarte mult cu Nutella. Haideti sa incepem sa preparam minunatia.
Pentreu a prepara aceasta minunata crema de ciocolata “Nutella” avem nevoie de urmatoarele:

Ulei (de preferinta Floriol) – 350 ml
Lapte – 150 ml
Zahar pudra – jumatate de pahar
Cacao pudra – 4 linguri mari
Lapte praf -5 linguri mari
Esenta de vanilie -2 linguri
Dupa preferinta se pot adauga nuci si alune pisate in rasnita de cafea -4 linguri.

 
In continuare va prezint modul de preparare:

– Se toarna laptele si zaharul pudra intr-un bol adanc sau in paharul de la blander si amestecati cu blanderul.
– Se toarna uleiul, puneti balnderul drept in bol. Blanderul trebuie pus pe fundul bolului si lasat asa. Nu ridicati in sus si nu amestecati cand acesta este pornit! (altfel se taie compozitia)
– Uleiul se toarna 15 secunde iar dupa turnarea acestuia incepeti sa tidicati,in timp ce functioneaza, blanderul la o inaltime de 1 cm de pe fundul bolului. Nu brusc! Ca la maioneza… Astfel laptele se va omogeniza cu uleiul.
– Se obtine o crema omogena destul de tare. Opriti blanderul.
– Acum se adauga vanilia, cacao si laptele praf.
– Dati drumu la blander si omogenizati toata compozitia. Crema de Ciocolata rezultata se va pune intr-un recipient si se va da la frigider 2-3 ore.

POFTA BUNA!

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ansoa marinate cu masline

Ingrediente 500 gr ansoa proaspete 1 pahar cu otet de mere 1/2 pahar de ulei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *