30/06/2022

Peugeot 108: imagini si informatii oficiale

Francezii de la Peugeot vor prezenta în cadrul Salonului Auto Geneva 2014 un nou model de oraş, care va înlocui bătrânul Peugeot 107.

 

Destinat traficului urban, noul Peugeot 108 va fi disponibil în două variante de caroserie: hatchback (cu trei sau cinci uşi) şi cabrio (cu trei sau cinci uşi) sau, după cum îi spun francezii, TOP! Convertible. Sună bine, însă, la fel ca în cazul celorlalte maşini mici de oraş, noul Peugeot 108 e decapotabil doar pe jumătate, fiindcă are un acoperiş din material textil care poate fi deschis, în vreme ce structura metalică a plafonului rămâne la locul ei.

Mai mult, modelul care a fost cunoscut până acum pentru popularitatea sa în rândul companiilor cu flote datorită costurilor scăzute intră acum în era individualizării. Altfel spus, noul Peugeot 108 poate fi personalizat în moduri în care vechiul 107 putea doar să viseze. Mai exact, clienţii pot alege acum culori diferite pentru caroserie şi acoperiş, precum şi una dintre cele şapte teme disponibile pentru exterior şi una dintre cele trei „ambianţe” pentru interior.

La capitolul tehnologie, noul Peugeot 108 se laudă cu un ecran tactil cu diagonala de 7 inci, sistemele Keyless Entry şi Keyless Starting de intrare în maşină şi pornire a motorului fără a fi nevoie să ai cheia în mână, precum şi cu sistemul de aer condiţionat acţionat automat. Ecranul tactil folosit de sistemul multimedia poate să ţină locul ecranului telefonului mobil prin intermediul tehnologiei Mirror Screen. Altfel spus, după ce îţi conectezi smartphone-ul la maşină, pe ecranul de pe bord va apărea o copie a ecranului telefonului. Este, dacă vrei, la fel ca atunci când îţi conectezi calculatorul de acasă la televizor printr-un cablu HDMI.

Portbagajul citadinei are un volum de 196 de litri atunci când a fost ales kitul de pană şi 180 de litri atunci când există o roată de rezervă. Dacă e nevoie de mai mult spaţiu în portbagaj, scaunele din spate pot fi rabatate, iar volumul creşte la 750 de litri. Nu e rău deloc pentru o maşină care are doar 3,47 m lungime şi 1,62 m lăţime.

La lansare, noul Peugeot 108 va fi disponibil cu o selecţie de trei propulsoare pe benzină şi două cutii de viteze:

1.0 e-VTi 68 cu cutie manuală cu cinci trepte;

1.0 VTi 68 cu cutie manuală cu cinci trepte;

1.0 VTi 68 cu cutie cu cinci trepte, controlată electronic;

1.2 VTi 82 cu cutie manuală cu cinci trepte.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Producatorul de autoturisme Dacia socheaza intreaga Europa

Pentru prima dată de la publicarea topului celor mai mari 100 de companii din Europa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.