18/04/2024

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii de viață și șase de activitate muzicală. Măgulită de premiul oferit de de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, bunicuța muzicii ușoare românești are o problemă mare, căci trebuie să-și dezăpezească singură curtea de la Breaza, ca să poată ajunge la gală.

Neobosita solistă pe melodiile căreia dansează românii încă din anii ’60-’70, locuiește singură de peste trei decenii. Așa că artista a pus mâna pe lopată și s-a luptat cu nămeții de câteva ori, dar,  dacă va continua să ningă, există riscul să nu mai ajungă la București.

Cum afară ninge, ninge, parafrazând  celebrul refren lansat de Marina Voica (”Și afară, plouă, plouă”), solista este nevoită să deszăpezească singură curtea, până la poartă, să poată pleca la drum, cu mașina pentru a fi prezentă luni, la Muzeul ”George Enescu” din Capitală, la cea dea XXVIII-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei ”Actualitatea Muzicală”, revista Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Și revistă de suflet a cunoscutului prezentator de evenimente Octavian Ursulescu. Pe numele ei Marina Nicolskaia, artistei îi este rezervat premiul ”O viață dedicată cântecului” pentru cele peste 500 de melodii înregistrate și colaborări cu marii compozitori de muzică ușoară.

 

Marina Voica riscă să nu-și ia premiul omagial dacă mai ninge. La 81 de ani își dezăpezește singură curtea de la Breaza

Maria Voica a părăsit Bucureștiul în urmă cu 12 ani și s-a mutat la poalele muntelui, într-o frumoasă casă de administrarea căreia se ocupă singură-singurică, dovedind un curaj admirabil și o pricepere bărbătească.

Activa artistă și-a uimit admiratorii cu un nou material discografic pe care l-a lansat anul trecut, primul de autor, din lunga sa carieră muzicală. Prilej cu care solista ne-a povestit că i face o reală plăcere să se ocupe de gospodărie. Are vie, o livadă și-și umple cămara cu produse din propria grădină luând exemplul lui Gabriel Dorobanțu, un alt mare solist care s-a despărțit de București și a ales să locuiască pe Valea Prahovei, aproape de domiciliul artistei, la Cornu.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *