23/05/2024

Lupte de stradă în Venezuela. Protestele anti-Maduro au devenit din nou violente | FOTO

Venezuela este din nou un butoi cu pulbere. Noi ciocniri violente au izbucnit în țară între manifestanți ai opoziției, protestatri anti-Maduro, și forțele de ordine. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene, în timp ce manifestanții au incendiat mai multe obiecte și au aruncat cu bolovani. Protestele din ultimele săptămâni s-au soldat cu opt morți, relatează BBC News.

Mii de oameni au ieșit din nou pe străzile capitalei Caracas pentru a cere demisia lui Nicolas Maduro.

Polițiștii au intervenit pentru a dispersa mulțimea, folosind gaze lacrmigene și blocând mai multe artere.

Un grup de tineri, cu fețele acoperite, au continuat însă să sfideze autoritățile și au aruncat cu pietre și cocteiluri Molotov, potrivit agenției France Presee.


Manifestațiile de amploare au început la 1 aprilie, la apelul opoziției, care urmărește să îl facă pe președintele Nicolas Maduro să renunțe la putere pentru a declanșa alegeri anticipate. Cu o zi în urmă, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma violențelor, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Economia Venezuelei, țară mare producătoare de petrol, este în criză de mai bine de un an, iar populația suferă de penuria de alimente și medicamente și din cauza inflației de ordinul sutelor de procente.

Citește și:

Post-ul Lupte de stradă în Venezuela. Protestele anti-Maduro au devenit din nou violente | FOTO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *