15/07/2024

Mama lui Andrei Bucă, tânărul mort în Colectiv, a născut la 52 de ani. Minune de Paște, în familia greu încercată de soartă

Mama lui Andrei Bucă, tânărul  care a murit în tragedia din Clubul Colectiv, a născut la 52 de ani. Fetița perfect sănătoasă a venit pe lume, cu câteva zile înainte de Paște. Greu încercați de soartă, părinții spun că micuța este o minune.

În urmă cu un an și jumătate, soții Marcela și Dorin Bucă și-au pierdut singurul fiu. Andrei, un tânăr de doar 29 de ani, a murit în incendiul cumplit din clubul Colectiv din București. Chinuiți de durere, cei doi părinți au simțit că viața lor părea golită de conținut, scrie Obiectiv Vocea Brăilei. De câteva zile, soții Bucă au însă un motiv să ia viața de la capăt.

Cu câteva zile înainte de Înviere, mama lui Andrei a născut la 52 de ani, o fetiță perfect sănătoasă. Micuța Andreea Gabriela este o minune.

„Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă!”, ne-a mărturisit Dorin Bucă.

A născut la 52 de ani, după ce și-a pierdut fiul în clubul Colectiv

Bărbatul a mărturisit că nici el și nici soția sa nu s-au putut împăca cu faptul că au rămas singuri, după ce și-au pierdut singurul fiu.

„În momentul când a plecat Andrei dintre noi, am simţit că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât, în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, a spus tatăl.

Mama lui Andrei Bucă, tânărul mort în Colectiv, a născut la 52 de ani. Minune de Paște, în familia greu încercată de soartă

Andrei Bucă este unul dintre cei 64 de tineri care au murit în clubul Colectiv

Fetița poartă numele de Andreea, în memoria fratelui ei, Andrei, și Gabriela pentru că mama a aflat că a rămas însărcinată chiar ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

„Poartă numele arhanghelului Gabriel, cel care a adus veşti pe lume, inclusiv despre venirea Mântuitorului. Am numit-o aşa pentru că tot de Sfinţii Arhangheli ne-a venit şi nouă vestea minunată”, a explicat Dorin Bucă.

Andrei Petru Bucă a pierit în clubul “Colectiv” la doar 29 de ani. Tânărul din Brăila absolvise Facultatea de Arhitectură şi lucra la o firmă din domeniu.

„La educaţia şi aptitudinile sale, ar fi putut oricând să plece în străinătate. Eu l-am convins să rămână în ţară, pentru că şi aici se pot face lucruri deosebite, iar el a îmbrăţişat până la urmă atât de mult această idee încât încerca să îi convingă şi pe alţii să rămână şi să îşi facă o carieră de succes în ţară. Mi-ar fi plăcut să ajungem să lucrăm împreună în domeniul meu, al construcţiilor navale…”, a povestit, în toamna anului trecut, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din “Colectiv”, Dorin Bucă, actualmente director în cadrul Şantierului Naval Cernavodă.

Andrei, descris ca fiind mereu vesel, și prietenul său Ioan Tripa, care s-a stins și el în Colectiv, au rămas în memoria prietenilor din Brăila.

„Când ne mai vedem cu toţii, parcă aşteptăm şi iar aşteptăm să-i vedem şi pe ei venind. Fiecare avea felul lui de-a fi. Andrei era genul jovial, te lua în braţe, râdea şi te întreba care-i treaba, Kuki nu scotea nici două vorbe pe oră, dar când spunea ceva se cunoştea că a vorbit el. Încă refuz să cred că n-o să-i mai văd niciodată”, ne-a mai povestit Mario Apostol.

Andrei este acum doar o amintire care nu se va şterge niciodată din sufletul părinţilor şi prietenilor săi. Aceştia încă aşteaptă să se facă dreptate, iar cei responsabili de moartea sa şi a celorlalte 63 de victime din “Colectiv” să plătească.

sursă foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Post-ul Mama lui Andrei Bucă, tânărul mort în Colectiv, a născut la 52 de ani. Minune de Paște, în familia greu încercată de soartă apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *