29/05/2024

Melania Trump, o altfel de primă doamnă, se distanțează tot mai mult de soțul ei

Joi după-amiază, în timp ce Donald Trump a declarat criza opioidelor o urgență de sănătate publică, prima doamnă Melania Trump a stat pe podium alături de soțul ei și a spus ceva ce nu s-a mai auzit de mult:”Sunt atât de mândră să-l sprijin astăzi, când își ia acest angajament”.

Cuvintele Melaniei par a fi un lucru perfect convențional de spus de către prima doamnă. Dar, la fel ca multe alte lucruri din administrația Trump, pentru primul cuplu, convenția este o anomalie iar prijinul arătat public de prima doamnă soțului ei a marcat un moment public rar întâlnit până acum în timpul mandatului.

Melania Trump, în contrast cu soțul ei aparent omniprezent, a apărut ca cea mai misterioasă femeie din Washington. De când s-a mutat la Casa Albă cu fiul ei, Barron, 11 ani, în vara aceasta, nu a arătat nici un semn al extrovertirii care pare să-l definească pe Donald trump.

De fapt, în ultima perioadă, prima doamnă a Statelor Unite a fost definită prin intermediul campaniilor ei tăcute și duse în privat. Un exemplu dat de CNN este modul în care a reacționat East Wing (n.r. denumirea biroului Primei Doamene a Statelor Unite) la acuzațiile de ipocrizei atunci când Melania Trump a anunțat că s-a implicat într-o campanie anti-bulling în școli.

Melania Trump, o altfel de primă doamnă

Ideea că Melania Trump va aborda problema bullingului atunci când soțul ei este văzut de milioane ca fiind unul dintre cele mai bune exemple de comportament agresiv din țară a declanșat nenumărate reacții adverse.

Melania Trump este independentă față de soțul ei

Dar purtătorul de cuvânt al primei doamne, Stephanie Grisham, a spus că ”Doamna Trump este independentă și acționează independent de soțul ei. Ea face ceea ce simte că este corect și știe că are o șansă reală, prin rolul ei de primă doamnă, să aibă un impact pozitiv asupra vieții copiilor. Singurul ei scop este acela de a face schimbări pentru generația următoare”.

Declarația are în mod clar scopul de a o separa pe prima doamnă de traiectoria soțului ei, iar acest lucu o face fundamental diferită de celelalte prime doamne ale Americii.

„O primă doamnă își va stabili poziția și fișa postului în orice fel vrea, iar Melania a ales să facă acest lucru încă din prima zi”, a spus Anita McBride, cea care a fost șef de personal al Laurei Bush când aceasta era prima doamnă. „Încă de la început, când a anunțat că nu se va muta la Casa Albă decât după ce fiul ei va termina școala, a arătat că este deschisă și hotărâtă să facă lucrurile în felul ei”.

McBride a subliniat și faptul că Melania Trump și-a angajat doar nouă persoane în biroul său și nu 20 așa cum au făcut predecesoarele sale Michelle Obama și Laura Bush. „Nu este așa cum s-a făcut în trecut, dar aceasta este o primă doamnă care a spus că este interesată de calitate și nu de cantitate”, a spus McBride.

Melania Trump, o altfel de primă doamnă

Dar o parte din calea unică a lui Melania Trump se naște din necesitate.

Un fost oficial al Casei Albe a spus că Michelle Obama, care a avut o agendă proprie, independentă de soțul ei, nu ar fi trebuit niciodată să se distanțeze atât de mult de el pentru că acțiunile și vorbele lui Barack nu au intrat niciodată în conflict cu acțiunile ei.

Un sondaj recent al CNN a constatat că Melania Trump este cel mai popular membru al primei familii. Aproximativ 44% dintre respondenți au avut o viziune favorabilă asupra ei, comparativ cu 41% pentru soțul ei. Cu toate acestea, președintele pare mulțumit cu faptul că soția sa este mai apreciată decât el. La o cină privată dată pentru Asociația Istorică a Casei Albe, Trump a spus publicului că America este îndrăgită de prima doamnă. Pe care o numește ”steaua familiei Trump”.

Nu se consultă cu soțul ei când reacționează public

În august, după o serie de crize naționale și internaționale, de la atentatele teroriste de la Barcelona la revoltele din Charlottesville, Virginia, a devenit evident că vocea primei doamne, prin intermediul conturilor sale de socializare, a atins mai multe inimi decât a făcut-o soțul ei.

Un oficial al Casei Albe a spus că prima doamnă nu se consultă cu Donald trump înainte de a posta ceva public. „Ea este propria persoană. Își  administrează personal contul și acordă o atenție deosebită evenimentelor care necesită comentarii și care nu.”East Wing a avut întotdeauna o anumită independență, dar nu și acest tip de independență”, a declarat oficialul Casei Albe Obama, referindu-se la filosofiile diferite ale celor doi soți. „Niciodată până acum nu a mai fost ca și cum ar fi două viziuni complet diferite asupra lumii de o parte din cealaltă”.

Melania Trump, o altfel de primă doamnă

Săptămâna viitoare, prima doamnă îl va însoți pe soțul ei în Asia, unde se așteaptă să participe la ceremonii și cine cu el, stându-i alături așa cum este normal să facă orice primă doamnă. Dar CNN a aflat că Melania Trump are programate și o serie de evenimente la care va participa fără soțul ei și care fac parte din programul ei de prijinire a copiilor.

Aceste acțiuni pot să fie un semn al creșterii independenței ei, o independență care se dezvoltă nu din cauza ci în ciuda conducerii tumultoase a soțului ei. „Vrea să fie văzută ca o primă doamnă care îi ajută pe copii, aceasta este misiunea ei în timp ce soțul ei este în funcție”, a declarat oficialul CNN.


Citește și: Big Brother pentru părinți. Cum să îți monitorizezi copiii pe internet și să le blochezi accesul la site-uri și aplicații periculoase


 

Post-ul Melania Trump, o altfel de primă doamnă, se distanțează tot mai mult de soțul ei apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *