06/12/2021

O fetiță de cinci ani nu poate să fie … pieptănată. Micuța suferă de sindromul părului de nepieptănat, la fel ca Albert Einstein

O fetiță din Marea Britanie suferă de aceeași boală care l-a afectat și pe Albert Einstein. Aceasta nu își poate aranja părul în niciun fel, deoarece podoaba ei capilară … nu poate fi pieptănată, relatează Daily Record.

Lyla-Grace Barlow suferă de “sindromul părului de nepieptănat”, care afectează aproximativ 100 de oameni din întreaga lume și care este cauzat de funcționarea anormală a trei gene, potrivit unui studiu de anul trecut.

Asta înseamnă că Lyla nu poate să își plimbe degetele prin păr și nici să se pieptăne. Părul ei nu poate fi îmblânzit sub nicio formă. De astfel, indiferent ce ar face, părul ei stă ridicat, în toate direcțiile.

Cu toate acestea, părinții micuței spun că fetița lor nu este deloc deranjată de acest aspect, cu atât mai mult cu cât Albert Einstein ar fi avut aceeași problemă.

Ce este sindromul părului de nepieptănat 

Acest sindrom a fost descris pentru prima dată la începutul anilor ’70, însă de atunci au fost descoperite puține informații cu privire la cauzele care conduc la apariția lui, în principal deoarece este raportat foarte rar și prin urmare este dificil de studiat.

„Până acum, numai 100 de cazuri au fost raportate la nivel internațional, deși se crede că există mult mai multe situații nediagnosticate”, explică în cadrul unui studiu Regina Betz, profesoară la Institutul pentru Genetică Umană în cadrul Universității Bonn din Germania. ”Cei care suferă de sindromul părului de nepieptănat nu se duc neapărat la medic sau la spital”, a adăugat aceasta explicând de ce sunt atât de puține astfel de situații înregistrate oficial.

În cadrul noului studiu, Betz și echipa sa au reușit să studieze cazurile a 11 copii diagnosticați cu sindromul părului de nepieptănat. Cercetătorii au secvenționat genele acestora și le-au comparat cu baze de date existente pentru a identifica orice mutație genetică ce ar putea fi asociată cu sindromul. Ei au descoperit astfel mutații în trei gene implicate în formarea ”vârtejului”: PADI3, TGM3 și TCHH.

Post-ul O fetiță de cinci ani nu poate să fie … pieptănată. Micuța suferă de sindromul părului de nepieptănat, la fel ca Albert Einstein apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.