03/10/2023

Operatia pe cord il ajuta pe Cristi Borcea sa scape de inchisoare

Cristi Borcea a suferit mult pentru fotbal şi nota de plată părea să vină în urmă cu doi ani. O operaţie pe cord a devenit în 2012 o urgenţă pentru ca viaţa să nu-i fie pusă în pericol. Totuşi, se pare că problemele cardiace ale fostului acţionar al lui Dinamo n-au fost chiar aşa de grave, ci au făcut parte dintr-o strategie bine pusă la cale de acesta.

2012. Primele semne de întrebare cu privire la veridicitatea diagnosticului stabilit de medicul Şerban Brădişteanu au fost puse chiar înainte de intervenţia chirurgicală. „Ştiu că e sănătos.

Doctorul i-a spus că dacă va sta liniştit, nu va avea nevoie de operaţie. I-a zis doar să nu se ducă la meciuri o perioadă”, a fost porumbelul scăpat din gură la acea vreme chiar de naşul Gigi Becali.

Atunci, de unde atâta disperare să fii spintecat pe masa de operaţie? Lucrurile au început însă să capete sens când s-a auzit că Dosarul Transferurilor, în care era implicat, se apropia de final, iar magistraţii începuseră să-i strângă cu uşa pe inculpaţi.

Se ştie faptul că un condamnat poate scăpa de închisoare dacă are de probleme majore de sănătate şi se stabileşte că nu poate suporta regimul de detenţie.

În aceste condiţii, Borcea s-a internat la Spitalul Floreasca pe 11 martie 2012, iar a doua zi era deja pe masa de operaţie! S-a spus că a petrecut acolo şase ore cumplite pentru a i se debloca o arteră coronară şi a i se efectua un by-pass.

Privind înapoi, totul se leagă, mai ales că Borcea a primit vizite imediat după operaţie şi a fost externat la doar şapte zile, pentru a pleca la Miami, unde noua lui soţie urma să-şi aniverseze ziua de naştere.

Mai mult decât atât, Borcea nu s-a oprit din fumat, aşa cum au făcut de pildă Giovani Becali şi Cornel Dinu după operaţii similare. Strategia poate însă funcţiona şi îi poate aduce lui Borcea un mare beneficiu. Condamnat marţi la şase ani şi patru luni de închisoare, Borcea se află acum în carantină la Penitenciarul Poarta Albă.

Acolo este evaluat medical şi dacă medicii acceptă de bun diagnosticul din 2012, atunci, pe motive de boală, fostul dinamovist va duce viaţă de sultan în închisoare. Va avea regim alimentar preferenţial, va fi scutit de orice muncă fizică şi va ieşi afară, pentru control, mai des decât fraţii lui de suferinţă. Se poate spune că tăietura pe piept nu l-a ajutat să rămână liber, dar l-a ajutat, în cele din urmă, să fie liniştit şi fără stres în inchisoare.

Cristi Borcea s-a predat marţi la Poarta Alba, în judeţul Constanţa, dar va fi mutat la Jilava după aceste două săptămâni de carantină. De data aceasta, operaţia l-a dezavantajat pentru că transferul se datorează exact faptului că Poarta Albă nu are un spital dotat corespunzător. Efortul său de a-şi face acte de constănţean pentru a fi împreună cu clanul Becali devine până la urmă inutil. Nu va fi singur la Jilava, pentru că Ioan Becali îl va urma din aceleaşi considerente medicale.

 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *