23/05/2024

Proteste violente în Venezuela. Cel puțin trei oameni au murit | VIDEO

Trei oameni oameni și-au pierdut viața în timpul protestelor din Venezuela, care au degenerat în violente. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters și BBC News.

Venezuela se confruntă de mai bine de un an cu o criză gravă. Citește AICI cum este descrisă criza de un român, care a petrecut două luni în acestă țară.

Sute de mii de oameni au protestat în Caracas și alte orașe împotriva președintelui populist Nicolas Maduro. Manifestația numită “mama tuturor marșurilor” a degenerat însă în violențe, iar trei persoane și-au pierdut viața. Un adolescent a fost împușcat în capitala Caracas, o femeie a murit în orșaul San Cristobal, iar un polițist a fost ucis în apropiere de capitală.

Adolescentul ucis în Caracas, un elev în vârstă de 18 ani, a fost împușcat mortal în timp ce ducea să joace fotbal, potrivit rudelor sale. Mai târziu în cursul zilei, în capitala provincială San Cristobal din apropierea frontierei cu Columbia, un focar al opoziției, studenta Paola Ramirez a fost împușcată de mai mulți bărbați pe motociclete, când pleca de la manifestație.

Tot miercuri, avocatul poporului Tarek Saab a postat pe Twitter un anunț potrivit căruia un sergent din Garda Națională a fost ucis de un trăgător de elită, iar un colonel a fost rănit în timpul protestelor violente din statul Miranda.

Opoziția acuză forțele de securitate și presupuse grupări paramilitare că sunt vinovate de omoruri. Totodată, la Caracas, San Cristobal, Puerto Ordaz și Punto Fijo, poliția a tras în protestatari cu gaze lacrimogene.

În paralel cu manifestațiile opoziției, susținătorii președintelui au organizat și ei marșuri. Totodată, Nicolas Maduro a susținut, în fața unei mulțimi de simpatizanți, că „extrema dreaptă coruptă și intervenționistă” a fost învinsă.

Economia Venezuelei, țară mare producătoare de petrol, este în criză de mai bine de un an, iar populația suferă de penuria de alimente și medicamente și din cauza inflației de ordinul sutelor de procente.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>Incredible video of lone woman standing up to the brutal Maduro regime in Venezuela, blocking military trucks from overrunning protesters. <a href=”https://t.co/Opsd17HSPR”>pic.twitter.com/Opsd17HSPR</a></p>&mdash; The Reagan Battalion (@ReaganBattalion) <a href=”https://twitter.com/ReaganBattalion/status/854914596053954560″>April 20, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

 

Citește și:

Post-ul Proteste violente în Venezuela. Cel puțin trei oameni au murit | VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *