01/12/2022

Republica Moldova, paralizată de ninsori. Președintele a decretat stare de urgență. Un bărbat a murit în Chișinău, în urma viscolului

Vremea face ravagii în țara vecină. Republica Moldova este paralizată de ninsori, iar președintele țării a decretat stare de urgență, mobilizând armata. Vremea extermă a făcut deja victime. Un bărbat a fost găsit mort, într-un sector al Chișinăului, relatează unimedia.info.


Vremea provoacă haos în România. Meteorologii au anunțat cod portocaliu și cod galben de ninsori

SUMAR:


Iarnă în toată regula, la finalul lunii aprilie, în Republica Moldova. Ninsorile abundente au rupt mii de copaci și fire electrice și a paralizat aproape toată țara. Situația este gravă și în capitala Chișinău, unde transportul public a fost blocat complet din cauza stratului mare de zăpadă. Totodată, multe vehicule au rămas blocate din cauza drumurilor înzăpezite și a copacilor rupți.

Vremea extremă din țara vecină a făcut și victime. Un bărbat a fost găsit mort în Chișinău. Condițiile în care acesta și-a pierdut viața sunt încă neclare.

<iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/r68smbUTI0M” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Totodată, din cauza ninsorilor abundente, primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă, a decretat situație excepțională și i-a îndemnat pe oameni să nu iasă din case și să evite orice deplasare.

Foto: Unimedia.info

Potrivit autorităților, aproximativ 500 de copaci și 60 de fire electrice au fost rupți în urma viscolului care a lovit țara în luna aprilie.

Totodată, Comisia pentru situații exceptionale, condusă de premierul Pavel Filip, a decis să ceară președintelui Igor Dodon instituirea stării excepționale. La scurt timp, președintele Republicii Moldova a decretat stare de urgență și a anunțat mobilizarea armatei.

Foto: Unimedia.info

“Am dispus mobilizarea totală a efectivului armatei naționale pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale. Decretul a fost semnat”, a scris președintele moldovean pe Facebook.

Post-ul Republica Moldova, paralizată de ninsori. Președintele a decretat stare de urgență. Un bărbat a murit în Chișinău, în urma viscolului apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Unde s-a sărutat prima oară Giulia Anghelescu cu Vlad Huidu. “Sunt multe lucruri care îmi dau fiori”

Cântăreața Giulia Anghelescu a dezvăluit unde s-a sărutat prima oară cu partenerul ei de viață, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *