25/06/2024

Sătenii au întins covoarele în fața episcopului Huşilor la sfinţirea locului unei biserici FOTO

Sătenii din comuna vasluiană Todireşti au fost nevoiți să întindă mai multe covoare în calea episcopului Huşilor, pentru ca acesta să nu își murdărească pantofii la o ceremonie de sfinţire a unui loc în care se va construi o biserică.

Potrivit Invaslui, episcopului Huşilor, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, a fost invitat la Todireşti să sfinţească locul pe care se va construi o biserică, onorariul cerut fiind de 2.000 de euro. Mai mult, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu a cerut doar dulciuri bio.

“Este o regulă ştiută de toată lumea. Dacă nu îi dai bani, nu vine. Iniţial i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus că nu e suficient şi atunci i-am mai dat 1000 de euro. A fost anul trecut la o altă sfinţire şi acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost plătiţi atunci de două familii care munceau în străinătate”, a declarat un preot din zona Todireşti.

Conform sursei citate, organizatorii au fost nevoiţi să aducă bucătari iscusiţi din alte zone, iar oamenii au strâns aproximativ 10.000 de euro, cât a costat întreaga ceremonie.

”Este Preasfinţitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am făcut pregătirile care se fac la astfel de evenimente. Toată lumea a venit şi a donat. Important este că s-a făcut această sfinţire şi că vom ridica o biserică”, au declarat, pentru Invaslui, reprezentanţii Primăriei Todireşti.

”Zeci de metri de traversă şi câteva covoare mari au fost cumpărate de enoriaşi pentru a fi tapetat terenul pe care urma să păşească episcopul. A avut pretenţii ca dulciurile să fie de casă din produse bio, la fel şi mâncarea pe care a servit-o, de la aperitive şi până la ultimul fel. Toate astea în timp ce amărâţii din Todireşti abia au după ce să bea apă, iar de bucate alese nu au auzit vreodată”, scrie sursa citată.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *