24/03/2023

Tot mai multi vor sa se lase de fumat un nou studiou arata ca 89% din fumatorii romani vor sa renunte la viciu

Un roman are, în medie, patru tentative de a renunţa la fumat înainte de a reuşi cu adevărat însă doar trei la suta din aceştia ajung să fie nefumători făra ajutorul specialiştitor şi al produselor speciale.

Cele mat recente date statistice obţinute de compania care deţine brandul Nicorette arata ca 89 la suta din fumatorii romani vor sa renunţe la viciu. Specialiştii propun folosirea unor metode adecvate fiecarei tipologii de fumator. Medicaţia poate avea trei variante: substituenţii de nicotina, tratamentele pe baza de bupropion şi, a treia varianta, medicamentele pe baza de varemclina, explica profesorul Florin Mihalţan de la Institutul National de Pnemnologie Marius Nastaw. Folosirea substituenţilor de nicotina este considerata prima soluţie de tratare a dependentei.

Pe piaţa sunt disponibile doua variante: plasturii şi guma de mestecat. Plasturii, care livreaza doze controlate de nicotina direct pe piele, sunt cea mai buna varianta pentru persoanele care prezinta autocontrol. Ele sunt disponibile în trei forme, cu concentraţii difierite de nicotina. Pentru fumatorii impulsivi care vor sa renunţe treptat la fumat şi care doresc sa îşi stabileasca singuri doza
de nicotina este indicata guma de mestecat cu nicotina.

Chiar daca dependenţa de fumat se trateaza în timp, beneficiile pe care le aduce renunţarea la viciu sunt imediate.

Astfel, la numai 20 de minute de la ultima ţigara, presiunea sangeîui şi pulsul revinla normal. La 24 de ore, oxidul de carbon este eliminat din organism, iar plamanii incep sa se cureţe de mucozitaţi şi de impurităţile inhalate impreuna cu fumul de ţigara. La 48 de ore, nicotina dispare din corp, iar simtul mirosului şi al gustului revin la nomial. Intre trei şi noua luni sunt necesare pentru ca
tusea, raguşeala şi problemele de respiraţie sa dispara, iar funcţia plamanilor sa se îmbunataţeasca cu 10 la suta.

La un an de la renuntarea la fumat, riscul apariţiei infarctului scade la jumatate, iar dupa 10 ani, riscul apariţiei cancerului de plamâni este de doua ori mai mic decat cel al unui fumator. La 15 ani de la renuntarea la viciu, riscul în privinţa apariţiei infarctului este acelaşi cu cel al nefumatorilor. Spedaliştii spun ca, indiferent de opţiunea de tratament,dependenţa de fumat necesita minimum trei luni de tratament.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *