15/07/2024

Un neamţ încearcă să-şi convingă conaţionalii să viziteze Hunedoara

“Turismul auto” este modul prin care un neamţ încearcă să-şi convingă conaţionalii să viziteze în Hunedoara.

Mister T., un cetățean din Germania, stabilit în Valea Jiului, a început, în nume propriu, să gândească o strategie de a-şi atrage conaţionalii în judeţul Hunedoara. Neamțul spune că vrea să dezvolte un sistem integrat prin intermediul căruia conaționalii săi să vină în Valea Jiului pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

De exemplu, spune acesta, ””turismul auto” ar fi o idee, considerând că mulţi conaţionali de-ai lui ar putea, de exemplu, să vină în România să-şi repare maşinile.

“Am constatat când am avut eu probleme cu mașina. În Germania mă costau reparațiile undeva la peste 2.000 de euro, iar aici am plătit undeva la 1600 de euro”, susține, conform Gazeta de Diminață, neamțul.

El spune că în timp ce mașina este la reparat conaționalii săi ar putea sp viziteze și să se bucure de potenţialul pe care îl oferă judeţul Hunedoara.

“Nemții ar putea veni în Petroșani pentru a-și repara mașinile și timp de o săptămână sau două, cât durează reparațiile, pot vizita județul”.

Cetățeanul german a încercat, zilele trecute, o plimbare cu o canoe pe Mureș și după aproape două ore de vâslit în amonte, a ieşit pe mal impresionat.

“Poți să întâlnești animale pe care le vezi doar în cărți. Este liniște și te poți bucura în voie de frumusețile naturii, de apă, de soare”, povestește bărbatul care a fost impresionat de o mulțime de „insecte mici de un albastru foarte frumos.

“Erau și niște păsări mai mici, multe, pe care nu le cunosc. Aș încerca să le imit, dar nu aș reuși, numai tril de pasăre nu ar fi. E păcat că aceste zone extrem de frumoase nu sunt puse în valoare”, explică bărbatul încercând să imite natura.

El îi îndeamnă pe nemți să vină și să vadă locurile din Hunedoara care merită să fie vizitate.

“Se pot face trasee de biking, de hiking. Pe Jiu se poate face rafting, iar pe Mureș pot merge cu caiacul. Pot observa astfel natura sălbatică de aici. Sunt foarte multe posibilități de a petrece timpul liber, vacanța, însă nimeni nu pare dispus să pună în valoare aceste frumuseți”, declară cetățeanul german.

Iubitor de drumeții, turistul stabilit în Valea Jiului susține că trebuie refăcute traseele montane, pot fi făcute hărți prin care turiștilor germani să li se prezinte anumite rute și să aleagă cum să își petreacă vacanța.

Sursa foto: gddhd.ro

Post-ul Un neamţ încearcă să-şi convingă conaţionalii să viziteze Hunedoara apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *