15/11/2019
Home / Stiai ca? / Culmea ridicolului! Pe bune, știți cum se numea calul lui Ștefan cel Mare? Răspunsul îți poate aduce cetățenie română

Culmea ridicolului! Pe bune, știți cum se numea calul lui Ștefan cel Mare? Răspunsul îți poate aduce cetățenie română

O refugiată din Afganistan, stabilită de opt ani în Timişoara, nu are cetăţenie română pentru că nu a ştiut să răspună la o întrebare ridicolă primită la examen.

 

„Cum se numeşte calul lui Ştefan cel Mare?“. Aşa a sunat o întrebare adresată tinerei Kariha Kahis Klaw, refugiată la Timişoara din Afganistan, care dorea să obţină cetăţenia română. La această întrebare nu ar putea să răspundă niciun român, de vreme ce Ştefan cel Mare a avut o îndelungată domnie în Moldova (între 1457-1504).

Este adevărat că în literatura română apar câteva nume de cabaline călărărite de-a lungul timpului de domnitor. Catalan şi Voitiş sunt două exemple. Însă în cele patru decenii de domnie, Ştefan cel Mare a avut cu siguranţă mai mulţi cai!

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Simti ca tu si partenerul tau vorbiti limbi diferite? Uite cum sa il intelegi si sa-i mentii interesul cat mai mult timp

Flirturile sau inceputul unei relatii te fac sa simti ca esti pe un teren alunecos, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.