23/05/2024

Angela Merkel, prima vizită în Rusia din ultimii doi ani. Cancelarul german va fi primit de Vladimir Putin

Cancelarul german Angela Merkel merge astăzi în Rusia, unde se va întâlni cu Vladimir Putin. Este prima întâlnire pe care Merkel o efectuează în Rusia din 2015, iar subiecte precum criza din Siria și conflictul din estul Ucrainei, relatează BBC News.

Angela Merkel va fi primită de președintele rus la reședința acestuia de vară, aflată la malul Mării Negre, la Soci. Vizita cancelarului german, prima în Rusia din ultimii doi ani, anunță o reluarea a dialogului între Berlin și Moscova.

Merkel a fost ultima oară în Rusia pe 10 mai 2015, într-o vizită-fulger la Moscova, când tensiunile dintre ruși și țările occidentale erau la apogeu din cauza conflictului ucraineann. Jurnaliștii BBC News amintesc faptul că relațiile dintre Rusia și Germania s-au înrăutățit după anexarea Crimeei, în 2014.  Berlinul a militat puternic pentru impunerea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, ca răspuns.

Din mai 2015, cancelarul german şi preşedintele rus s-au întâlnit în mai multe rânduri, la summituri cu preşedinţii ucrainean Petro poroşenko şi francez François Hollande, în încercarea de a găsi o soluţie la conflictul ucrainean, în impas de la semnarea acordurilor de la Minsk, în februarie 2015.

Despre ce vor discuta Angela Merkel și Vladimir Putin

Scopul oficial al vizitei cancelarului german la Soci este de a discuta despre summitul G20, care va avea loc la Hamburg, în luna iulie. Acesta este singurul forum mondial unde liderii ruși se întâlnesc cu cei ai altor puteri, după ce țara a fost exclusă din G8 (în prezent G7), după anexarea Crimeei.

Cu toate acestea, este așteptat ca cei doi lideri să discute și despre alte subiecte importante de politică externă, precum conflictul din estul Ucrainei. Merkel își dorește ca Rusia să pună capăt acestui conflict, folosind influența pe care o are asupra separatiștilor pro-ruși. Totodată, Merkel are nevoie de cooperarea Moscovei pentru a ajunge la un armistițiu în Siria, notează BBC.

De partea cealaltă, Rusia speră să câștige sprijinul Germaniei în vederea ridicării sancțiunilor care au afectat economia țării. Totodată, Vladimir Putin ar putea să discute cu Angela Merkel despre Donald Trump, având în vedere că aceasta l-a cunoscut recent.


Merkel a fost nevoită să-i spună lui Trump de 11 ori că nu poate negocia o înțelegere cu Germania, ci doar cu UE


După întâlnirea cu Merkel, Putin îl va primi miercuri la Soci pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, ale cărui relaţii cu Germania s-au deteriorat recent. Totodată, el va avea astăzi o discuție telefonică cu liderul american Donald Trump.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *