Ingrediente
- 500 gr ansoa proaspete
- 1 pahar cu otet de mere
- 1/2 pahar de ulei de masline extra virgin
- patrunjel vere
- 5 catei de usturoi
- masline umplute cu gogosari
Mod de preparare
Se procedeaza la fel cu fiecare peste in parte.
Se spala si se clateste bine si se pune la scurs .Intr-un recipient adanc incepem sa asezam feliile de peste.Cand am terminat primul strat,presaram sare ,apoi otet pana acoperim bine filetele.COntinuam cu restul de peste si acoperim cu otet.
Se acopera cu folie transparenta sau de aluminiu si se introduce la rece cateva ore(cel mai bine ar fi o noapte intreaga).Cand pestele s-a marinat(capata o culoare deschisa),se pune la scurs din nou.Intre timp curatam usturoiul si il taiem marunt.La fel procedam cu patrunjelul pe care-l spalam,il uscam si-l taiem marunt.Cand pestele este bine scurs de zeama lichidul anterior,se aseaza din nou fiecare bucatica de peste pe un platou adanc.
Se presara usturoiul si patrunjelul tocat marunt.Apoi se adauga uleiul de masline. Cateva din filetele de ansoa eu le-am infasurat in jurul unei masline umplute si le-am infipt pe o scobitoare.Asa am formet doua tipuri de aperitive cu peste.Pofta buna!