29/05/2024

Au făcut focul lângă vița de vie și pomii fructiferi pentru a nu îngheța

Localnicii din mai multe comune ale județului Gorj au făcut două nopți albe, făcând focul lângă vița de vie și pomii fructiferi, încercând astfel să-și salveze culturile.

Mai mulți localnici din comuna Turcinești, județul Gorj, au strâns vreascuri și paie uscate, le-au făcut grămezi sub cireșii care au început să aibă rod, dar și lângă vița de vie, și au petrecut nopțile încercând să salveze culturile din calea gerului.

Comuna Turcinești este cunoscută și ca „patria cireșelor”, fiind vestită prin numărul mare de persoane care dețin plantații de pomi fructiferi și viță de vie. Multe persoane își câștigă existența din vânzarea cireșelor, notează Impact în Gorj. Astfel, pentru a nu pierde producția, oamenii au încercat să facă ceva pentru a salva roadele de la îngheț.

„Se ține focul atât cât e nevoie. Se poate aprinde și mai târziu. Dacă temperatura scade sub zero grade, roadele se «ard» și cad. Sunt șanse mari să nu avem ce culege”, a spus Claudiu Fiu, proprietarul unei plantații.

„Încercăm să protejăm cât de mult putem. Dacă se repetă vremea foarte rece, atunci o să pierdem vița de vie”, a precizat o localnică.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *