25/07/2021

Campionul cu sutană: Un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine

Îndrăgostit de câinii husky, un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine. Preotul romano-catolic Kiss Attila a ieșit pe primul loc la competiția de sănii trase de câini nordici, desfășurată în Italia.

Părintele Kiss Attila din comuna bistrițeană Rodna a obținut această performanță, după ce a câștigat Campionatul mondial de atelaje canine, care a avut loc anul acesta la Malta Millegrobbe, Italia.

Potrivit observatorbn.ro, prima dintre cele trei manșe ale concursului a avut loc, vineri, 17 februarie, iar preotul Kiss Attila s-a plasat pe primul loc, cu un avans de 12 minute față de următorul concurent. A fost mai rapid, deși a ales un traseu cu un grad mare de dificultate care măsoară 14 kilometri.

Preotul din Bistrița a devenit campion mondial datorită celor șase câini din rasa husky, pe care îi îngrijește cu multă dragoste.

Un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine. Printre treburile bisericești, Kiss Attila își face timp pentru creșterea câinilor

În concurs s-au înscris 27 de echipaje din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și România. Preotul romano-catolic participă de aproape zece ani la astfel de competiții, iar până acum, a obținut un titlu de vicecampion mondial și două titluri europene.

Un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine

Vitrina cu premii câștigate de preotul din Rodna la competițiile de atelaje canine
sursă foto: arhivă

În luna ianuarie, preotul Kiss Attila a câștigat concursul de atelaje canine, pe care l-a organizat în premieră în județul Bistrița, în Pasul Tihuța.

De mai bine de 10 ani preotul Kiss Attila, din Rodna, pasionat de câinii nordici, își găsește timp să își împartă treburile bisericești cu animalele. Are o canisă cu aproximativ 20 de câini Husky, special antrenați pentru competiții pe zăpadă și nu numai.

Un preot din Bistrița a devenit campion mondial la atelaje canine

Preotul Kiss Attila slujește la biserica romano-catolică din Rodna, județul Bistrița
sursă foto: facebook.com

De anul trecut, lui i s-a alăturat și un fost politician, Damaschin Berende, care și-a descoperit și el pasiunea pentru deosebitele animale și pentru întrecerile de atelaje tras de câini nordici, recunoscute în toată lumea, mai puțin însă în România.

Cei doi și-au pus în minte să omologheze acest sport, la nivel național, și au organizat în Pasul Tihuța, din Munții Bârgăului, într-un peisaj de poveste, o primă competiție dedicată acestui sport.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.