18/04/2024

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor de pe litoral și unde se poate schia încă / VIDEO

Vremea în minivacanța de 1 mai va fi în general frumoasă, cu temperaturi care coboară până la 4 grade și care nu vor depăşi 20 de grade, suficiente însă ca pe litoral zecile de mii de turiști să se distreze, iar la munte, acolo unde temperaturile la altitudinile mari sunt încă scăzute, să se poată schia.

Turiștii au început să sosească pe litoral încă de vineri seară, gările din stațiunile de la malul mării fiind pline.

Taximetriștii s-au pregătit și ei și s-au aliniat în fața gărilor, așteptând să preia turiștii.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 MAI

Vremea în minivancța de 1 mai va fi frumoasă, în mare parte, cu temperaturi ce se vor încadra între 6 și 20 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor pe litoral va fi mai ridicată începând de sâmbătă, 29 aprilie. La munte, temperaturile vor fi între 6 şi 9 grade şi vor fi averse zilnic pe 28 şi 29 aprilie.

VREMEA de 1 MAI la mare

Între 29 aprilie şi 1 mai temperatura maximă va ajunge la valori cuprinse între 16 și 20 de grade. Temperaturile minime vor înregistra valori de la 4 până la 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile şi descărcările electrice.

VREMEA de 1 MAI la munte

În perioada 28 aprilie – 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere şi vor oscila, în medie, între 6 şi 9 grade. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic începutului de mai, cu medii ale maximelor între 7 şi 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scăzute îndeosebi în primele două nopţi, caracterizate prin medii de -6…-4 grade, dar, începând cu 26 aprilie şi până pe 7 mai, aceleaşi medii se vor înscrie în ecartul normal în această perioadă, de la -1 la 4 grade. În special după data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic condiţii de precipitaţii, predominant ploi la altitudini sub 1500 m, pe arii extinse şi izolat importante cantitativ pe 28 şi 29 aprilie.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR de 1 MAI la mare

Pe 27 aprilie a început, la Mamaia, Festivalul de muzică electronică Sunwaves, care va ține până în data de 1 mai.

Începând din 28 aprilie la Mamaia şi Vama Veche îşi deschide porţile primul Festival gastronomic al sezonului 2017: „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, ce va avea loc în zona Mamaia Nord (Camping Enigma) şi la Vama Veche (în parcarea din spate de la Expirat). Evenimentul va ţine până la 1 Mai. Intrarea este liberă, iar accesul la cumpărarea de mâncare de la cele 60 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională se va face în baza unui card ce va fi alimentat de turişti cu orice sumă dorită.

Pe 29 aprilie, la Medgidia, debutează Festivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice Dapyx ce se desfăşoară până la 1 mai pe Stadionul Iftimie Ilisei.

Tot pe 29 aprilie, la Vama Veche, trupa Timpuri Noi va susține un concert.

La Mamaia, în Piaţeta Cazino, pe 29 aprilie se poziţionează cele 8 maşini de drift şi cei 8 piloţi ce vor participa a doua zi, 30 aprilie, la Mamaia & Constanţa Drift Games by the Sea.

La Vama Veche se derulează Festivalul Sunset, unde cântă Subcarpaţi, Macanache, Vlad Dobrescu, EMIL, DJ Oldskull etc, La Barbă Neagră cântă Kempes, iar la Arca Bar vin Ţapinarii şi Fără Zahăr.

1 Mai – Năvodari – tradiţionala Serbare câmpenească, în Tabăra Delfinul

În perioada 26 aprilie-1mai în Constanța, la Pavilionul Expoziţional , se desfășoara Festivalul Berii, la eveniment fiind prezenţi cei mai renumiţi producători de bere, cu peste 36 de sortimente. De vineri 28 aprilie și până la 1 mai 2017 vor urca pe scenă trupe renumite.

Se schiază, încă, la Sinaia

Mii de turiști sunt așteptați, de 1 Mai, pe Valea Prahovei, unde în zonele înalte încă se poate schia. Se schiază încă în condiţii bune pe pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 din Sinaia, pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde stratul de zăpadă este consistent. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă, iar turiştii sunt aşteptaţi pe pârtie.

1 MAI, zi cu porți deschise la SARMIZEGETUSA REGIA

De 1 mai, toți vizitatorii sitului Sarmizegetusa Regia vor avea acces liber și vor beneficia de ghidaj gratuit în interiorul monumentului UNESCO, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

CFR Călători suplimentează capacitatea de transport

CFR Călători informează că în minivacanţa prilejuită de ziua de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii reţele feroviare va fi adaptată în funcţie de solicitările pasagerilor. În perioada 28 aprilie-1 mai 2017 vor fi puse în circulaţie trenuri suplimentare, iar faţă de graficul de circulaţie obişnuit capacitatea de transport va creşte cu peste 8.000 de locuri. Capitala şi oraşele din ţară: Baia Mare, Beclean pe Someş, Braşov, Arad, Petroşani, Târgu Jiu, Craiova, Iaşi, Vaslui, Suceava Nord, Timişoara Nord, Drobeta Turnu Severin etc. vor fi conectate cu Litoralul prin trenuri directe, până la/de la Mangalia. Şi în acest an, tinerii şi nu numai, vor putea ajunge pe Litoral dis-de dimineaţa, cu Trenul Tineretului (IR 1987 / IR 1986). IR 1987 va pleca din Bucureşti Nord la ora 2.55 şi va sosi în Constanţa la ora 6.05, iar în Mangalia la ora 7.53, cu opriri în staţiunile de pe parcurs. De asemenea, pe ruta Bucureşti – Constanţa vor circula şi Trenurile Litoral. Durata de circulaţie a acestora este de 2 ore, fără opriri intermediare, iar a celorlalte trenuri din grafic durata este de aproximativ 2 ore şi 30 de minute.

Conform unor surse din CFR Călători, pentru data de 1 mai, toate bilete cu plecare din Constanța au fost deja epuizate.

Trafic restricționat pe podul de la Agigea

Traficul rutier pe Podul Agigea se va desfăşura în continuare pe două benzi până în data de 5 mai 2017, astfel că se anunță un trafic infernal pentru cei  care vor să ajungă în sudul litoralului. Se recomandă ca rută alternativă Podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră (Podul Apolodor), care se află la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri. Ruta alternativă are următorul traseu: Nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

În plus, și pe Autostrada Soarelui, pe anumite porțiuni considerabile, din cauza unor lucrări, se circulă pe o singură banda, iar în apropiere de Fetești șoferii sunt nevoiți să intre pe contrasens pentru a putea continua drumul spre litoral.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *