25/01/2022

Cum vor arăta stickere auto de poluare, cele care vor înlocui timbrul de mediu

Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, a prezentat marți cum vor arăta stickere auto de poluare, cele care vor înlocui timbrul de mediu. 

Daniel Constantin a prezentat bilanțul Ministerului Mediului, la predarea mandatului său. Acesta a prezentat stickerele auto de poluare și a precizat că inventarierea autoturismelor ar putea începe imediat ce legislaţia va fi gata, adică peste câteva luni.

„Acestea sunt culorile stabilite, în funcție de norma Euro, aveţi autoturisme electrice, în funcție de norme, culorile sunt diferite. Cea mai poluantă Euro 2… urmând 4,5,6,7”, a spus Daniel Constantin, potrivit Digi 24.

Cum vor arăta stickerele auto de poluare

Foto: Captură Digi 24

Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, a anunțat în urmă cu o lună că timbrul de mediu va fi înlocuit. „Nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu o altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare vom pregăti legislaţia aşa cum ea a fost agreată şi cum va fi reformulată în grupul de lucru de la nivelul Ministerului Mediului să introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă care vor avea un cost redus”, spunea Daniel Constantin, în urmă cu o lună.

„Cred că e important ca prin acele stickere, certificare de calitate a aerului, să certificăm fiecare maşină în parte”, a mai spus ministrul Mediului.

Daniel Constantin a mai prezicat atunci că este posibil ca Ministerul de Finanțe să schimbe modul de calcul al impozitului pe autoturisme, dacă vor ajunge la concluzia că este necesar acest lucru.

Post-ul Cum vor arăta stickere auto de poluare, cele care vor înlocui timbrul de mediu apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.