03/02/2023

Primăria Capitalei, despre criticile la adresa decorulului de la Târgul de Paște: O încercare de a prejudicia imaginea primarului general

Primăria Capitalei, despre criticile la adresa decorulului de la Târgul de Paște. Instituția arată că toate elementele promovează valorile estetice naţionale, și sunt realizate de artiști renumiți. Comentariile negative la adresa Târgului de Paşte organizat în Piaţa Constituţiei de către Primăria Capitalei fac parte din corul declaraţiilor politicianiste exprimate de către opoziţie, mai spune primăria Capitalei.

Potrivit oficialităților Capitalei, evenimentul se află la a opta ediţie şi este dedicat tuturor bucureştenilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, intrarea fiind liberă.

„PMB şi-a propus să promoveze cultura şi valorile autentice româneşti în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendinţa unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur şi simplu o încercare de a prejudicia imaginea primarului general şi, implicit, a instituţiei pe care Gabriela Firea o conduce”, transmite PMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, în organizarea acestui eveniment sunt angrenaţi sute de oameni cu experienţă, printre ei şi „colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii”.

Reprezentanţii PMB precizează că decorul din Piaţa Constituţiei, „care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase”, este realizat de Dragoş Buhagiar, „scenograf de renume internaţional”, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi al UNITER.

„Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenţia publicului valorile estetice naţionale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale, dar şi prin elemente supradimensionate şi personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreţinută de artişti animatori, costumaţi în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în ediţiile anterioare ale acestui eveniment”, se mai arată în comunicatul PMB.

Este, de asemenea, amintit şi un alt obiect de decor amplasat în Piaţa Constituţiei, menţionându-se că el a fost realizat de „un artist apreciat”.

„Bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piaţa Constituţiei o butaforie reprezentând un iepuraş într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic naţional şi internaţional”, mai spune Primăria.

Mai mulți reprezentanți ai Opoziției au criticat elementele de decor din Piața Constituției. ”Nu de ouă mari e nevoie la PMB, ci de mai multă minte, mult mai multă minte. Şi nici mai mult bun-gust n-ar strica”, a scris Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, pe Facebook.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *