13/08/2022

Violențe în Suedia | Incidentele au avut loc într-un cartier din capitala Stockholm. Trei oameni au fost răniți

Violențe în Suedia. Zeci de tineri și polițiști s-au ciocnit în cartierul Rinkeby din nordul capitalei suedeze, după ce autoritățile au arestat o persoană într-o stație de metrou.

Poliția a tras un foc de armă spre tinerii care au atacat ofițerii cu pietre în Rinkeby, cartier unde peste 80% din locuitori sunt imigranți și rata șomajului este ridicată, notează DPA.

Aproximativ 10 mașini au fost incendiate în timpul violențelor, iar deținătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-și apere proprietatea. Trei persoane, printre care un ofițer de poliție lovit în mână de o piatră, au fost rănite.

Potrivit site-ului thelocal.se, violențele au început după ce poliția a arestat o persoană într-o stație de metrou din Rinkeby. Mai multe persoane au aruncat pietre către polițiști, iar unul dintre aceștia a ripostat cu foc de armă.

Un fotoreporter al publicației Dagens Nyheter a spus că a fost atacat de un grup de 15 persoane atunci când a sosit în cartierul Rinkeby pentru a face fotografii în timpul incidentelor.

”Am fost lovit cu pumnii și picioarele în cap și în corp. Am fost internat noaptea în spital”, a mărturisit fotoreporterul. La scurt timp după miezul nopții, poliția a anunțat că a restabilit ordinea în zonă.

Suedia a ajuns în centrul atenției mondiale după ce Donald Trump a vorbit despre un atac terorist inexistent care a avut loc în țara nordică. Ulterior, președintele american a încercat să explice afirmațiile, susținând că s-a informat dintr-un documentar al postului Fox News. Este posibil ca președintele american să se fi referit la o emisiune difuzată vineri seară de postul conservator de televiziune, care analiza legătura dintre refugiaţi şi infracţiuni în ţara nordică, notează BBC News.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.