30/01/2023

Doi români sunt blocați de peste două luni pe un vas în Turcia

Un vas la bordul căruia se află doi români este blocat de două luni și jumătate în portul Gulluk pentru că armatorul nu şi-a plătit taxele către statul turc.

Doi români trăiesc un adevărat coşmar de două luni şi jumătate, undeva în apropiere de ţărmul turcesc al Mării Egee. Viorel Moga și Ion Păunescu sunt sechestrați din luna februarie în portul Gulluk.

Viorel Moga, căpitanul navei „Sotra”, spune că angajatorul nu i-a mai plătit nici pe marinarii blocaţi pe vas, 10 la număr, astfel că aceştia supravieţuiesc cum pot. Alături de căpitanul din Brașov și Ion Păunescu, pe „Sotra” se mai află alți opt marinari de de trei naţionalităţi: indieni, pakistanezi şi un tanzanian.

Viorel Moga a încercat în fel şi chip să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care se află echipajul său, postând diferite mesaje de disperare pe Facebook.

„Astăzi este ultima zi în care avem mâncare şi nu ştim dacă, cine şi când ne va aproviziona. În câteva zile se va termina şi combustibilul, vom rămâne pe întuneric”, este unul din strigătele marinarilor blocaţi la Gulluk.

După acest mesaj, postat, scrie Bună Ziua Brașov, zilele trecute, miercuri, 3 mai, a urmat un altul în care marinarii explicau că au primit mâncare caldă.

„Mâncăm. Eu şi echipajul meu nu mai avem cuvinte. Mulţumim tuturor celor din port care ne-au trimis, cu o barcă, mâncare proaspăt gătită la căpitănia portului”.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *