29/07/2021

Video !! Este uluitor ce au descoperit oamenii de stiinta la o tanara din Canada, care s-a lasat pe mana cercetatorilor pentru a fi studiata

O studentă din Canada, în vârstă de 24 de ani, care susţine că poate ieşi din propriul corp oricând doreşte, a fost de acord să se lase pe mâna cercetătorilor pentru a-i fi studiată activitatea cerebrală, scrie Popular Science.

“Părea suprinsă de faptul că nu toată lumea poate experimenta aşa ceva”, au scris oamenii de ştiinţă într-un studiu publicat în Human Neuroscience.

În urma cercetării activităţii cerebrale, specialiştii au ajuns la concluzia că “de vină” ar fi emisfera stângă a creierului tinerei, care este asociată cu imagistica legată de chinestezie (perceperea senzaţiei de mişcare) şi este responsabilă pentru senzaţia că ieşim din trup şi plutim deasupra lui.

Tânăra studentă le-a spus oamenilor de ştiinţă că se poate vedea pe sine cum pluteşte şi se roteşte în aer deasupra propriului corp şi că, uneori, îşi poate chiar privi trupul de sus.

Experţii au folosit un RMN ca să analizeze creierul fetei, fiind cu atât mai intrigaţi cu cât spun că este primul caz în care cineva poate să intre în această stare atunci când doreşte.

În urma investigaţiilor, au descoperit că, în momentele respective, cortexul vizual este cumva dezactivat, activându-se partea stângă a câtorva zone din creier, asociate cu chinestezia.

Potrivit studiului, astfel de experienţe sunt posibile în copilarie, însa abilitatea se pierde pe măsura înaintării în vârstă, dacă nu este exersată.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum jumătate de secol

Stephen Hawking – care a murit, marți noaptea, la vârsta de 76 de ani – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.