06/12/2021

Fostul fotbalist George Marin a împlinit 80 de ani. E unul dintre cei trei supraviețuitori din echipa Petrolului Ploiești campioană în 1958

Fostul fotbalist George Marin a împlinit 80 de ani. E unul dintre cei trei supraviețuitori din echipa Petrolului Ploiești campioană în 1958

Fost campion cu Petrolul în 1958 şi 1959, George Marin împlineşte, luni, 80 de ani.

Unul dintre cei trei jucători rămaşi în viaţ, dintre componenţii echipelor care cucereau cele două titluri în urmă cu aproape 60 de ani, alături de Mircea Dridea şi de Dumitru Munteanu, fosta extremă stângă a ”găzarilor” a avut o carieră frumoasă, ai cărei primi paşi i-a făcut în 1953, la Petrolul, când a fost selectat din peste 3.000 de tineri juniori, în urma unui trial

Timp de şase sezoane a îmbrăcat tricoul ”galben-albastru”, după care pentru George Marin a urmat transferul la Dinamo Obor, în timpul stagiului militar.

După ce a înscris două goluri în poarta celor de la Dinamo Bucureşti, într-un amical câştigat de echipa sa cu 3-0, a trecut în tabăra ”câinilor” preţ de un sezon, o accidentare la claviculă, pe parcursul unui turneu amical întreprins în Germania, făcându-l să rateze o acţiune a bucureştenilor la New York.

Revenit după accidentare, George Marin s-a întors la ”prima dragoste”, Petrolul, pentru ca, până la finalul carierei, la 35 de ani, să mai evolueze pentru Metalul Plopeni şi pentru formaţiile ploieştene Prahova şi Dacia.

Fostul fotbalist George Marin a împlinit 80 de ani. În 1963 a ratat un transfer la Altay Izmir

În toamna anului 1963, George Marin a ratata transferul vieții. Jurnalistul Cristi Anghelescu a relatat pe blogul său: ”Aflându-se cu treburi la Istanbul, patronul lui Altay Izmor, Tozge Erdogan, a ales să vadă un meci pe arena Dolmabahce între Fener și Petrolul, partidă contând pentru o cupă europeană, tur preliminar. “Au învins gazdele, parcă la trei goluri, 4-1 sau 5-2! Dar ochii mei au rămas pe doi fotbaliști din România, cel care a și dat un gol, Mircea Dridea, și George Marin, un mijlocaș cu care Senol, vedeta lui Fener, a avut mult de furcă! După o lună am ajuns la Ploiești și i-am revăzut pe cei doi într-un joc retur  pe care Petrolul l-a câștigat cu 1-0, prin golul aceluiași Dridea! Pe amândoi am vrut să-i iau la Izmir, să joace la Altay, dar nu am avut șansă pentru că șefii echipei mi-au declinat oferta! Cred că era vorba și de ceva politic la acea vreme! Aș fi dat bani serioși pentru băieții aceia! Am avut de așteptat ceva vreme pentru a putea să aduc români la Altay, dar nu m-am lăsat! I-am transferat, pentru un sezon, pe Viorel Kraus de la FC Argeș, și pe Ion Motroc de la Rapid! Tare bine au fost primiți aici, la Izmir! Fotbaliști buni, talentați, dar parcă valoarea era sub ce văzusem la Dridea și Marin de la Petrolul!”.

Cunoscut drept un jucător de viteză, care alerga suta de metri în 11 secunde, cu un şut foarte puternic, George Marin este tatăl lui Marcel Marin, cel mai longeviv arbitru ploieştean, cu peste 4.000 de partide conduse la centru, care fluieră, fără întrerupere, din anul 1988.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published.