18/04/2024

Evenimente organizate de Ziua Marinei 2017. Exercițiu demonstrativ cu 3.000 de militari la Constanța / FOTO&VIDEO

Mai multe evenimente organizate de Ziua Marinei 2017 au loc, marți, în mai multe orașe din țară. La Constanța va avea loc un exercițiu demonstrativ la Forțelor Navale în care sunt implicați 3.000 de militari. Curioșii vor putea vedea două avioane avioane Typhoon ale Marii Britanii şi un avion de căutare şi cercetare submarin al Statelor Unite. Totodată, mii de oameni sunt așteptați pe faleza Dunării din Galați pentru a se distra la concertul susținut de Inna, dar și de numeroși artiști.

Libertatea va transmite LIVE 360, pe pagina de Facebook a publicației, începerea festivităților, începând cu ora 9:55.

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, oficiali militari, autorităţi centrale şi locale participă, marți, la evenimentele organizate de Ziua Marinei, relatează Digi24.ro. Festivitățile încep, marți, la ora 9:55, în fața Comandamentului Florei din Constanța, cu intonarea Imnului Național.

Cel mai mare drapel de la malul Mării Negre va fi arborat pe catargul de pe faleză, în timp ce la bordul navelor militarii vor arbora pavilionul, geacul și Marele Pavoaz. Mai apoi, în Portul Tomis va răsuna salutul solemn al celor 21 de salve de tun.

Oficialii prezenți vor susține alocuțiuni, iar de la ora 10:20 va fi oficiat serviciul religios. În tot acest timp, ancore de flori vor fi depuse pe mare.

Exercițiul demonstrativ la care participă 3.000 de militari începe la ora 10:50. Un elicopter Puma Naval va zbura deasupra mării, iar cinci parașutiști militari vor fi lansați de la înălțime. Aceștia vor purta drapelele României, NATO şi UE.Zeul Neptun va sosi din larg un sfert de oră mai târziu, în vreme ce la bordul navelor vor fi pornite sirenele. În tot acest timp, mii de oameni vor putea admira un spectacol de efecte pirotehnice care va avea loc pe digul din Portul Tomis.

Spectacolul va cuprinde și parada remorcherelor multifuncţionale Voinicul, Vânjosul şi Vârtosul. Mai apoi, scafandrii de la Forțe Speciale vor face salturi din două elicoptere Puma Naval și din două ambarcațiuni rapide.

Șase avioane de vânătoare vor trece pe deasupra dispozitivului de nave și vor executa un atac cu bombe. Pentru prima dată, la manifestările de Ziua Marinei vor participa și două avioane Typhoon.

De la ora 11:20 va avea loc un exercițiu de căutare şi atac submarin inamic. În prim plan vor fi un avion de cercetare P8 Posseidon al SUA şi un elicopter Puma Naval, care va identifica un submarin şi va lansa o geamandură reactivă hidroacustică.

Totodată, în timpul execițiului, va fi lansată o torpilă împotriva submarinului de la bordul unei corvete. Explozia va fi marcată de o salbă de bombe reactive.

Zece minute mai târziu este programat un exercițiu de respindere a desantului maritim. Zece bărci de asalt ale infanteriei marinei vor veni din larg spre faleză și vor executa atacul. În tot acest timp, aeronave F16 şi elicoptere Puma Naval vor simula atacul grupării navelor fluviale, iar o vedetă blindată și un monitor vor respinge atacul aviației și asaltul.

De la ora 11:40, navele Gărzii de Coastă vor face un exercițiu demonstrativ de combatere a imigrației ilegale pe mare. Începând cu ora 11:50, fregata „Regele Ferdinand” se va deplasa de la sud spre nord, iar elicopterul Puma Naval va averiza pe pupa fragabei. Mai apoi, binomul fregată-elicopter va defila prin fața tribunei.

La ora 12.00, va avea loc salutul cu trei elicoptere Puma Naval, simultan cu defilarea navelor şi salutul final. În această secvenţă vor mai fi implicate o corvetă, o navă purtătoare de rachete, un dragor maritim, un monitor fluvial, o vedetă blindată fluvială, un remorcher multifuncţional şi câte o navă de la Garda de Coastă, ISU şi ARSVOM.

Mai apoi, dintr-o ambarcațiune vor fi lansați la apă patru scafandri de luptă. Aceștia vor fi recuperați de un elicopter Puma Naval prin procedeul RIG-ROPE. În timpul zborului, scafandrii vor saluta publicul.

După acest moment, la ora 12:20, va avea loc trecerea aviației civile, concomitent cu defilarea delierelor.

La ora 12.45, Muzica Militară a Forţelor Navale încheie activităţile, iar un sfert de oră mai târziu în Portul Tomis încep jocurile marinăreşti, arată sursa citată.

La manifestările organizate de Ziua Marinei 2017 vor participa preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, şi şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

Spre seară, de la ora 20:00, Muzica Militară a Forțelor Navale susține un concert extraordinar pe faleza Cazinoului, iar navele din dispozitiv vor aprinde un pavoaz electric.

Seara se încheie cu retragerea cu torțe a marinerilor militari. Aceasta are loc de la ora 22 pe traseul: Vraja Mării – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

Din acest motiv, accesul mai multe străzi din zona peninsulară a Constanței va fi restricționat sau închis mașinilor. Turiștii și constănțenii deopotrivă au la dispoziție rute ocolitoare, recomandate de autoritățile locale.

Peste 10.000 de oameni sunt așteptați să participe la manifestările organizate de Ziua Marinei 2017 la Constanța.

Cursuri gratuite de scuba diving de Ziua Marinei 2017

Turiștii aflați zilele acestea pe litoral au șansa de a se scufunda în adâncuri, alături de pești, melci sau crabi. Specialiștii Centrului de Scafandri Constanța organizează cursuri gratuite de scuba diving cu prilejul Zilei Marinei, notează reporterntv.ro.

Mulți dintre cei înscriși susțin că se vor scufunda pentru prima oară. Experiența inedită durează între 15 și 20 de minute.

În mod normal, prețul unei scufundări pornește de la 100 de lei și poate ajunge și la 500-600 de lei, în funcție de cât de mult timp vreți să petreceți în adâncuri.

Evenimente organizate de Ziua Marinei 2017, la Galați. Ivan Patzaichin dă startul competiției de vâslit

Mii de oameni din Galați sunt așteptați, marți, pe Faleza Dunării pentru a sărbători Ziua Marinei. Programul începe de dimineață, când Ivan Patzaichin, fostul multiplu campion multiplu, va da startul competiției de vâslit în canotci de 10+1, competiție înscrisă în campania „Descoperă Rowmania — România naturală văzută din barcă”, a anunțat Primăria Galați, într-un comunicat.

Între orele 9:30 și 14:30, va avea loc înscrierea participanților, acomodarea cu ambarcațiunile, o demonstrație de vâslit, o ședință tehnică și concursul propriu-zis. Între orele 14,30 și 15,00 va avea loc festivitatea de premiere.

Ceremonialul militar și religios de Ziua Marinei și a Sfintei Maria începe la ora 16:45 și durează până la 18:30. După defilarea Gărzii de Onoare, ridicarea Drapelului de luptă, sfințirea și lansarea ancorei de flori, în memoria celor căzuți la datorie pe ape, va avea loc parada navelor militare, notează Agerpres.ro. Oamenii vor putea vedea pe viu un exercițiu tactic de vase de lupă și parada navelor civile.

De la ora 18, încep spectacolele pe faleza superioară a Dunării. Un recital emoționant „Ave Maria” va fi susținut de tenorul Răzvan Săraru. Urmează apoi un program muzical dedicat copiilor — „Corabia Poveștilor”, o serie de coregrafii marinărești și dansuri irlandeze cu trupa „The Sky”.

Mai apoi, de la ora 19:35, pe scenă urcă Andreea Antonescu. La 20:35 are loc Supermix „Cien por Cien Latino”, iar de la 21:00 va fi un concert What’s Up. La 21:50, Inna va urca pe scenă.

La 22:50, cerul va fi luminat de un superb foc de artificii, lansat de pe o barjă aflată pe Dunăre.

În Galați, mijloacele de transport public în comun vor circula, de Sfânta Maria, cu program prelungit până la ora 24:00.

Plimbări cu tramvaiul de epocă de Sfânta Maria, la Iași

Tramvaiul de epocă le redă curioșilor parfumul unei călătorii de altădată prin Iași. Vagonul de epocă va circula luni, 14 august, și marți, 15 august, între orele 11:00 și 18.30, notează 7est.ro.

Vagonul de epocă va avea următorul itinerariu: Târgu Cucu – Copou – Târgu Cucu – Podu Roș – Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Târgu Cucu – Copou și retur.

Validarea călătoriei se va face prin prezentarea biletului la vatman.


Citește și Șerpii din Kefalonia, între legendă și minune de Sfânta Maria


 

Post-ul Evenimente organizate de Ziua Marinei 2017. Exercițiu demonstrativ cu 3.000 de militari la Constanța / FOTO&VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *