30/11/2021

EXCLUSIV / Înger păzitor pentru copiii abandonați de părinți. Un orfan îi ajută pe alți minori instituționalizați să aibă un viitor

Are 20 de ani și în tot acest timp nu a cunoscut altă viață decât cea din casele de copii abandonați din România. Frați și surori i-au fost lui Tiberiu Antipa alți copii care au avut aceeași viață pe care a avut-o și el, dar soarta deloc potrivnică nu l-a împiedicat să-i ajute și pe alții.

Greutățile și bătăile pe care le încasa aproape săptămânal în cele trei centre de plasament prin care a stat nu l-au făcut decât să își dorească și mai tare să îi ajute pe cei care încă mai sunt acolo.

Așa că imediat cum a devenit major și-a deschis o asociație, Asociația Tiberius, prin care până acum a ajutat peste 1.000 de copii abandonați. Nu este lună de la Dumnezeu în care să nu organizeze spectacole sau diferite evenimente pentru semenii săi. Ultimul astfel de eveniment a avut loc chiar zilele trecute, când a încercat să strângă bani pentru ca mai mulți copii să poată avea o masă caldă de Paște.

Povestea lui Tibi

A fost abandonat de la naștere, iar părinții săi nici nu s-au uitat înapoi, așa că Tibi, nici până la vârsta de 20 de ani nu știe cui să spună mamă și tată. „În urmă cu câțiva ani a fost la un pas să fiu adoptat, dar din cauza scandalurilor pe tema adopțiilor internationale viitorii mei  părinți din Italia au renunțat. Părinții reali nu mi-i cunosc, mi-am dorit asta, dar ei nu au vrut să mă cunoască”, ne-a povestit Tiberiu.

Asociația a fost un vis al lui încă de când a împlinit 18 ani, dar a găsit foarte greu un om pe care să se bazeze și să-i ofere spațiul pe care să-l declare la tribunal. Imediat ce a creat asociația, s-a apucat de făcut evenimente. „Scopul tuturor evenimentelor a fost unul caritabil pentru că încă mai cred că mulți copii din centrele de plasament au nevoie de mentori și modele pentru a avea șansa unui viitor normal. Am organizat conferințe în care am adus ca vorbitori copii care au crescut în centrele de plasament pentru a-și spune poveștile și a-i convinge pe ceilalți că dacă vor pot reuși”, ne-a spus Tiberiu.

Donațiile sunt binevenite oricând

În mai puțin de un an de când a înființat asociația Tiberius a realizat deja 12 proiecte, printre care și excursii sau concerte pentru sute de copii. „Deocamdată încă stau în centrul de adopție, dar asta nu va mai dura mult pentru că urmează să mă mut la casa mea”, ne-a spus Tiberiu.

De asemenea, Tiberiu va lansa în curând o carte numită „Confesiunile unui orfan” prin care speră să devină un exemplu și mai bun pentru copii abandonați din România.

Dacă vrefi să-i ajutați și voi o puteți face donând la Banca Transilvania, cod Swift BTRLROBU, cod Bic BTRL, Cont în RON: RO42BTRLRONCRTO369724101 sau cont în EURO: RO89BTRLEURCRT0369724101.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.