30/11/2021

Președintele Iohannis, spectator la piesa ”Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, de la Teatrul Național

Președintele Iohannis a fost luni seară spectator la piesa ”Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, de la Teatrul Național, cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Teatrului. Șeful statului spune că va rămâne mereu un admirator și un susținător al teatrului, această formă de artă care are forța de a educa și inspira generații întregi.

Şeful statului a fost întâmpinat la intrarea în Teatru de actriţa Ilinca Tomoroveanu, director artistic TNB, de criticul Marina Constantinescu şi de directorul general adjunct al TNB, Ioan Onisei. La spectacol a participat şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

„Am participat în această seară, de Ziua mondială a Teatrului, la spectacolul ‘Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele’, pus în scenă a Teatrul Național București. Doi maeștri ai teatrului românesc, două personalități care fascinează prin forța jocului lor actoricesc, împletit cu muzica. Voi rămâne mereu un admirator și un susținător al teatrului, această formă de artă care are forța de a educa și inspira generații întregi”, a scris Iohannis pe Facebook, după spectacol, adăugând și câteva fotografii din timpul spectacolului.

Mereu surprinzător, mereu diferit şi mereu de excepţie, „Caramitru – Mălaele, câte-n lună şi în stele” este un spectacol de improvizaţie.

Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos şi ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Ion Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligenţă şi iscusinţă, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe William Shakespeare, Nichita Stănescu şi George Topârceanu.

Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin şi o muzică desăvârşită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin, întâlnirile „Caramitru-Mălăele” de la TNB au devenit un reper fix pe agenda iubitorilor de teatru din Capitală, se arată în prezentarea piesei de teatru.

Luni s-a celebrat Ziua Mondială a Teatrului.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.