23/05/2024

EXCLUSIV. MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți – propunere legislativă

MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți. Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a inițiat un proiect de lege care prevede înființarea, la nivel național, a unei linii telefonice de urgență, pentru părinți, în care orice urgență privind copiii va putea fi sesizată, la orice moment din zi și noapte. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumătate din ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară, spune inițiatorul proiectului.
Tudor Ciuhodaru a declarat pentru Libertatea că telefonul mamei tip, ”112 mama-tel” este numele unei linii telefonice gratuite care ar putea funcţiona la nivel naţional și este un număr de telefon la care orice mamă va putea cere sfaturi medicale şi ajutor şi în miez de noapte de la pediatri şi psihologi.
”Voi depune acest proiect de lege pentru că un sfat adecvat într-un moment critic poate face diferenţa între viaţă şi moarte. În plus, sunt multe situaţii în care părinţii nu ştiu nici ce trebuie să facă şi nici cui să se adreseze și mulţi părinţi nu au cui să ceară un sfat când apar diverse probleme privind copilul”, spune inițiatorul proiectului.
Deputatul PSD afirmă că, în lipsa unei astfel de linii telefonice multe mame cer sfaturi sau le aplică pe cele aflate de la mulţi neavizaţi.
”Unele temporizează consulţaţia iar altele aplică leacuri băbeşti. Fără să vrea, pot agrava boala copilului. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumătate din ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară”, spune parlamentarul.
 
Potrivit inițiativei legislative, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, orice mămică poate suna gratuit la acest număr pentru orice informație. La celălalt capăt o echipă formată din pediatrii, psihologi, obstericieni și juriști le va oferi gratuit un sfat avizat și asistență pentru orice problemă cu care se confruntă.
Prin ,,Mama-tel” se vor oferi toate informațiile necesare privind copii, se vor reduce timpii de intervenție și se vor putea evita situaţiile tragice care s-au înmulțit în ultima perioadă.

Post-ul EXCLUSIV. MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți – propunere legislativă apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *