29/05/2024

Troc la hotel! Nicu Covaci și-a plătit cazarea cu picturi

Moda barterelor și a trocurilor a prins până și la veteranul etno-rockului românesc, Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix a plătit cu o expoziție personală de pictură cazarea sa și a trupei sale, într-un hotel de 4 stele, pe perioada șederii în România.

La 55 de ani de la înființare – “vârstă” împlinită chiar anul acesta -, Phoenix, formația legendarului Nicu Covaci, întâmpină probleme bănești mari. Mai exact, cum trupeții sunt împrăștiați prin Europa (Covaci locuiește în Spania, clăparul Dzidek Marcinkiwicz, în Polonia, iar chitaristul bass Volker Vaessen, în Germania), reunirea lor nu ar fi posibilă sau ar fi extrem de costisitoare, fără ajutor financiar.

Acum, muzicienii se află aici, în România, pentru o lună, fiindcă au de întreprins un turneu aniversar, la care au lipit, ieri, și spectacolul prin care a fost sărbătorit Nicu Covaci, ajuns la 70 de ani. Cazarea pe o perioadă atât de lungă, pentru 6 persoane, câte sunt în trupă, ar fi fost problematică, dacă liderul Phoenix nu s-ar fi descurcat de-un troc. El s-a înțeles cu patronul unui hotel de 4 stele din nordul Capitalei să plătească pentru camere cu o expoziție proprie de pictură și fotografie. Așa se face că, luna viitoare, pe holurile hotelului vor fi expuse operele de artă ale lui Covaci, care petrece o mare parte din timpul liber în fața șevaletului, și o serie de instantanee nepublicate cu legendara formație Phoenix –  momente cheie din istoria grupului, încă de la începuturile sale. În aceeași expoziție se vor regăsi și câteva tablouri semnate de un fost membru al formației, Valeriu Sepi.

Nicu Covaci și-a plătit cazarea cu picturi

Nicu Covaci s-a mai folosit și în trecut de picturile sale pentru binele trupei. În 2014, producția, înregistrarea și cheltuielile pentru editarea albumului Phoenix “Vino, Țepeș!” au fost plătite cu picturi din galeria proprie a rockerului.

Post-ul Troc la hotel! Nicu Covaci și-a plătit cazarea cu picturi apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *