29/05/2024

Fed Cup. Bianca Vanessa Andreescu, 16 ani, a bătut-o pe Iaroslava Șvedova, sfert-finalistă la Wimbledon 2016, și a calificat Canada! Ce jucătoare a pierdut România!

Fed Cup. Bianca Vanessa Andreescu, 16 ani, a bătut-o pe Iaroslava Șvedova, sfert-finalistă la Wimbledon 2016, și a calificat Canada! Ce sportivă a pierdut România! Federația de la București n-a dat niciun semn, ca s-o naturalizeze pe sportivă, iar fata face spectacol pentru canadieni.

Bianca Vanessa Andreescu, fată cu origini românești, este clasată pe locul 188 WTA și a trecut miraculos de  Șvedova, duminică noapte, cu scorul 7-6 (1), 6-4. Meciul a avut loc pe hard, la Montreal.

Meciul a contat pentru barajul de rămânere în Grupa Mondială II, exact faza în care România a trecut de Marea Britanie, la Mamaia. Victoria Biancăi a făcut ca scorul duelului Canada – Kazahstan să devină 3-1, astfel că partida de dublu nu a mai contat. În prima zi, Andreescu a pierdut în setul decisiv, în fața Iuliei Putințeva, scor 4-6, 6-4, 4-6. Celelalte două puncte ale Canadei au fost aduse de Francoise Abanda. 

Șvedova, pregătită de Ioniță

Iaroslava Șvedova (29 de ani, locul 51 WTA) este un nume în circuitul feminin, iar eșecul în fața unei junioare de 16 ani este rușinos.

Șvedova a prins sferturile de finală, la ediția trecută de la Wimbledon, asta după ce a fost preluată de antrenorul român Victor Ioniță (foto, alături de eleva lui) și a lucrat cu preparatorul fizic Teo Cercel, soțul antrenoarei Alina Tecșor.

Născută la Moscova, rusoaica Iaroslava Șvedova a decis să reprezinte federația de la Astana, la fel cum Bianca ar fi putut alege să reprezinte România, dacă oficialitățile de la București n-ar fi dormit în ghete.

Anul trecut, prosport.ro a publicat un interviu cu Bianca Vanessa Andreescu, care, la 15 ani, era numărul 1 la junioare, câștigând Orange Bowl-ul.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *