19/07/2024

FOTO| Staţiunile din zona Braşovului, luate cu asalt de turiştii moldoveni şi ruşi care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi

Braşovul şi staţiunile de schi din zonă, Predeal şi Poiana Braşov, au fost luate cu asalt de către turiştii moldoveni, ucraieneni şi ruşi, care sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi, pe data de 7 ianuarie.

În centrul vechi al Braşovului, în magazinele de îmbrăcăminte, încălţăminte şi bijuterii se aude mai mult limba rusă, turiştii făcând ultimele cumpărături înainte de Crăciun.

De asemenea, hotelurile din Poiana Brașov şi Predeal sunt aproape pline. Mulţi dintre turişti au făcut rezervări din timp, însă există şi persoane care au crezut că pot găsi cazare direct la faţa locului.

Unii hotelieri au păstrat ofertele de la Crăciunul pe rit nou, alţii au mai scăzut din preţiri, dar există şi hoteluri care nu au oferte speciale pentru ei.

Preţurile la pensiuni şi hoteluri, dar şi în pensiunile din Bran-Moieciu, în perioada 3 – 13 ianuarie sunt la nivelul celor din perioada Crăciunului românesc sau chiar mai mici, pentru turiştii care serbează Crăciunul pe rit vechi hotelierii pregătind mese festive, program de colinde sau pachete la sala de fitness sau saună.

În general, hotelierii au scăzut preţurile la cazare şi servicii turistice cu 20% şi chiar 50%.

Hotelierii au pregătit pentru turişti, pe lângă preparate tradiţionale, şi vizita lui Moş Crăciun încărcat cu daruri pentru cei mici, plimbări cu sania trasă de cai, dar şi acces la sălile de fitness şi saună. 

Pentru seara de Revelion, din 13 ianuarie, unele hoteluri au pregătit petrerceri cu tombolă cu surprize şi carnaval, turiştii având posibilitatea să închirieze costume sau măşti chiar de la recepţie.

De asemenea, turiştii care ajung pe pârtiile din Predeal sau Poiana Braşov se pot bucura de condiţii bune de schi sau săniuş, stratul de zăpadă măsurând peste jumătate de metru.

În prezent, la Poiana Braşov, stratul de zăpadă măsoară peste 60 de centimetri şi sunt condiţii bune de schi pe toate pârtiile.

„În acest moment, se schiază în condiţii foarte bune pe întreg domeniul schiabil, toate pârtiile fiind deschise, starea vremii este excelentă, cu soare. Stratul de zăpadă pe pârtii este de 60 de centimetri. Sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telecabina Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia şi Lupului, teleschiurile Ruia, Bradul şi Stadion“, a spus sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

Citește și: REPORTAJ: De Bobotează, caii din orașul lui Nea Mărin au fost stropiți cu agheasmă ca să nu se prindă blestemele de ei| FOTO

Post-ul FOTO| Staţiunile din zona Braşovului, luate cu asalt de turiştii moldoveni şi ruşi care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *