25/06/2024

FOTO&VIDEO / Incidente violente la mitingul de 1 Mai din Paris. Doi polițiști răniți după ce s-a aruncat cu proiectile și cu cocteiluri Molotov

Incidente violente la mitingul de 1 Mai din Paris, organizat cu câteva zile înaintea scrutinului decisiv pentru alegerea viitorului președinte al Franței. Manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine și cel puțin trei polițiști au fost răniți. 

UPDATE ora 16.40: Cel puțin trei polițiști au fost răniți în urma confruntărilor, printre care un ofițer care a suferit arsuri grave. Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene. ”Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist citat de Reuters.

Autoritățile pariziene au anunțat că patru tineri manifestanți au fost arestaţi, fiind acuzați de ”deţinere de arme interzise”.


Mitingul de 1 Mai din Paris s-a lăsat cu incidente violente. Mai mulți indivizi mascați cu cagule au aruncat cu proiectile și cocktail-uri Molotov asupta forțelor de ordine. Acestea din urmă au răspuns cu gaze lacrimogene. În urma violențelor, doi polițiști au fost răniți.

 

Mitingul de 1 Mai din Paris este condus de membri ai patru sidicate, care poartă un banner cu mesajul „Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă”. Mii de persoane au ieşit pe străzile din Paris la îndemnurile sindicatelor, dar şi ale celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Franţei – Emmanuel Macron, reprezentantul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), şi Marine Le Pen, fostul lider al formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional.

Duminică, 7 mai, are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, în care se confruntă Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *