26/05/2024

Un parc din Iaşi va purta numele Regelui Mihai. Acolo va fi amplasat și un drapel de 40 de metri

Un parc din Iaşi va purta numele Regelui Mihai. Inițiativa ce vizează schimbarea numelui parcului din fața Sălii Polivalente din Iași va fi dezbătută în plenul Consiliului Local.

Cel care a propus ca parcul să poarte numele Regelui Mihai este consilierul local Răzvan Timofciuc, scrie Ziarul de Iași.

Liberalul a precizat că a primit un răspuns favorabil pentru a promova proiectul de hotărâre în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Iași.

„Pentru a păstra vie memoria Regelui Mihai I, propun ca parcul din faţa Sălii Polivalente să devină Parcul Regele Mihai I. Majestatea Sa Regele Mihai I a fost unul dintre ambasadorii integrării României în NATO şi UE. Se cuvine ca oraşul Iaşi să-l onoreze printr-un nume de parc tranzitat de către ieşeni“, a menționat consilierul local Răzvan Timofciuc într-o notă de fundamentare, trimisă Primăriei Iași.

Din decembrie 2017, șoseaua Kiseleff și Parcul Herăstrău din București se numesc Regele Mihai. Segmentul din Șoseaua Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf,  a devenit Bulevardul Regele Mihai I al României, după ce propunerea unui grup de consilieri PNL a fost votată în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *