25/06/2024

Frank Sinatra era «peştele» lui Marilyn Monroe! Relaţie incredibilă între două legende ale marelui ecran

La 19 ani de la moartea lui Frank Sinatra, comemorați astăzi, detalii şocante despre relația sa cu Marilyn Monroe continuă să iasă la iveală. După ce s-a aflat că diva a fost bisexuală – s-a iubit cu profesoara de actorie, dar şi cu actriţe ca Joan Crawford, Marlene Dietrich sau Barbara Stanwych -, o altă poveste vine să completeze tabloul promiscuu al vieţii ei: s-a prostituat, iar “peşte” i-a fost nimeni altul decât Frank Sinatra.

Cu zâmbetul său inconfundabil, privirea seducătoare şi vocea şoptită, Marilyn Monroe era o apariţie fatală pe micul ecran. Combinaţia seducătoare pălea însă când luminile reflectoarelor se stingeau.

Angelica blondă se transforma într-o divă răvăşită, instabilă psihic, frământată de visuri şi iubiri neîmplinite, care-şi găsea refugiul în alcool şi în medicamente. Slăbiciunile i-au distrus cariera şi viaţa lui Marilyn, însă declinul i-a fost hotărât şi de bărbaţii care i-au trecut prin pat – Marlon Brando, Dean Martin, Sammy Davis jr şi, mai ales, Frank Sinatra.

Acesta din urmă a profitat cel mai mult de vulnerabilitatea actriţei, de când a cunoscut- o, în 1954, până în 1962, când ea a murit la doar 36 de ani. I-a fost şi amant, şi “peşte”, plasând-o ca damă de consum multora dintre cunoştinţele cărora voia să le intre în graţii.

Marilyn şi Frank s-au cunoscut pe vremea când cântăreţul încă era căsătorit cu actriţa Ava Gardner, iar ea tocmai se despărţise de al doilea soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio.
Atracţia a fost reciprocă şi de nestăvilit şi a continuat şi după ce Marilyn s-a căsătorit pentru a treia oară, în 1956, cu scriitorul Arthur Miller (foto).

Îşi cunoştea clienţii la petreceri

Un prieten de-al celor doi, Peter Lawford, mărturisea cu puţin timp înainte să moară, în 1984, că erau făcuţi unul pentru celălalt. Amândoi la fel de cinici, avizi de faimă, narcisişti şi exhibiţionişti.

“Se foloseau unul pe celălalt fără mustrări de conştiinţă, dar afecţiunea dintre ei era adevărată. Frank şi Marilyn erau îndrăgostiţi unul de celălalt, însă nu era genul de iubire obişnuită”, îşi amintea Lawford.

Pe lângă sentimentele sincere pentru amantul ei, Marilyn mai admira la el şi faptul că se învârtea în cercul celor mai influenţi oameni din America, ceea ce-i permitea şi ei să pătrundă în lumea bogătaşilor – o lume în care legea era făcută de capii Mafiei.

Doar un telefon trebuia să primească diva blondă de la Sinatra şi, cu toate că era măritată, îşi punea cele mai preţioase ţinute şi era adusă cu maşini luxoase la petreceri udate cu şampanie scumpă. Frank cânta, iar ea zâmbea frumos, dădea pe gât pahar după pahar şi întreţinea atmosfera la masa boşilor.

Toate veneau cu un preţ însă. Sinatra aranja ca, după sindrofii, amicii lui să beneficieze de “servicii complete” din partea celei mai sexy femei a acelor vremuri. “O plasa prietenilor lui influenţi, pe care voia să îi impresioneze sau cărora dorea să le intre în graţii. Iar ei nu-i păsa”, a mai dezvăluit Peter Lawford.

Pe lunga listă de clienţi cu care ar fi cuplat- o cântăreţul pe Marilyn Monroe apar, alături de numele mafioţilor, şi cele ale fraţilor Kennedy – preşedintele JFK şi procurorul Bobby Kennedy -, cărora vedeta le-a devenit amantă cu câteva luni înainte să moară.

Pentru serviciile sexuale primea roluri în filme

Blonda se folosea şi ea de aceste relaţii. Visa să devină cea mai mare stea de cinema, iar faptul că primea în schimbul serviciilor sexuale roluri în peliculele în care îşi dorea să joace o ajuta.

A bifat, în acea perioadă, “The Seven Year Itch (1955), “Bus Stop” (1956), “Prinţul şi dansatoarea” (1957) şi “Unora le place jazzul” (1959). Tot datorită influenţei “peştelui” ei, actriţa începuse filmările la o producţie ce se anunţa de succes, “Ceva, ceva tot o ieşi” (1962).

Starea psihică fragilă şi nopţile pierdute cu prietenii lui Frank i-au pus însă capac. Ca să fie dezinhibată şi să uite de necazuri, Marilyn îşi făcea curaj dând pe gât cocktailuri de pastile şi şampanie, de care devenise dependentă.
Când ajungea acasă era aproape de comă, a doua zi se trezea târziu, iar la studio, uneori, nu mai reuşea să ajungă. Leşinată din cauza unei supradoze, nu a fost în stare să răspundă la telefon când regizorul a sunat- o să-i comunice că va continua filmul… fără ea.
La toate acestea s-a adăugat decepţia trăită alături de Bobby Kennedy, care o voia doar în aşternut, nu şi în acte. Marilyn spera să devină soţia politicianului, “îmbătându-se”, până şi-a dat ultima suflare, cu ideea că acesta va divorţa pentru ea.

Mai tot timpul sub influenţa pastilelor combinate cu alcool, deprimată şi vulnerabilă, Marilyn ajunsese, în 1962, o marionetă în mâinile lui Sinatra. Singura tentativă a divei de a pune piciorul în prag s-a soldat cu un eşec.
Tocmai primise vestea că a fost dată afară de la studio şi furioasă, a dat buzna, abia ţinându-se pe picioare, în cazinoul lui Sinatra, ca să-i facă scandal. Cântăreţul nici măcar nu s-a uitat la ea, trimiţând în schimb vorbă unui bodyguard să o escorteze afară din clădire. După câteva zile, pe 5 august, vedeta era găsită fără suflare în reşedinţa ei din Brentwood, California…

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *