28/03/2024

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie: ”Lupt pentru copiii mei!” | FOTO&VIDEO

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie, în gala ”Titanii ringului”, pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie. Adversarul este gălățeanul Adrian Sandu.

Lupta pugilistului de 35 de ani, preşedinte la Asociaţia White Collar Boxing, e main-eventul galei de pe 23 aprilie (ora 19:00, sala Rapid). Supranumit ”Frumuselul”, semimijlociul (71 kg) boxează de peste două decenii: a început la amatori, în 1996, are 186 de victorii, iar în 2004 a urcat la profesionişti. Peste o săptămână are şansa să obţină centura natională. ”E meciul celei de-a doua șanse, de fapt. Eu mă retrăsesem, eram antrenor, dar Bebe Niță, managerul meu, m-a convins să revin în ring”, recunoaste Robert.

Libertatea: Robert, pe 23 aprilie vei avea un meci important. În ce stadiu al pregătirilor ești?
Robert Cristea: Trag tare în sala mea, de pe Șoseaua Pipera, unde activez și ca antrenor. Sunt bine cu pregătirea. Acum mai lucrez la tehnică și la viteză. Am stafful în spate. Antrenorii mei sunt Stelian Bugheață și Nicolae Aliuță, dar lucrez și cu un preparator fizic sirian, Erwah Al Nablsi, unul dintre cei mai buni în domeniul lui la momentul acesta, care se ocupă și de partea de nutriție.

Cine e adversarul?
Gălăteanul Adrian Sandu, pugilist tare, bun, cu multe meciuri În Europa, 26 de partide. Şansele sunt 50-50. Vom lupta pe durata a 6 reprize a trei minute.

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie. L-a pus de două ori la podea pe Flavius Biea

Tu cum stai cu experiența la profesioniști?
Aici e poveste… E o a doua sansă pentru mine. Devenisem antrenor, iar cu ocazia unui meci, m-am cunoscut cu Bebe Niță, care a și devenit managerul meu. Am semnat pe cinci ani. Sincer, aveam slabe sperante să mai boxez, acum sper să profit de ele! M-am întors în ring în 2014, sunt la al șaselea meci. Am încrucișat mânușile și cu Flavius Biea (n.r. va boxa pe 6 mai, la Timișoara, pentru centura internațională WBA Oceania), a fost dat el învingător, însă l-am pus jos de două ori la podea, la el acasă! Eu visez: dacă mai câștig câteva meciuri, s-ar putea să lupt și eu pentru o centură intercontinentală. O iau pas cu pas!

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie: ”Mai duce lejer 3-4 ani”

Ai 35 de ani, nu e cam mult pentru marea performanță?
Nici vorbă! Depinde de la organism la organism. Acum, sincer, mă simt mai bine ca la 25 de ani. Sunt mai matur, fac pregătire mai bună, am preparator, nutriționist, antrenori… Am avut grijă de mine, nu am pierdut nopți, nu am făcut excese. Eu zic că mai duc lejer 3-4 ani!

Cum stai cu greutatea?
Primul nostru e adversar e cântarul, dar e nu am avut niciodată probleme cu greutatea! Chiar că o să gust câte ceva de sărbătorile de Paște, în limita bunului simț. Cel mai important lucru este autocontrolul, să fii puternic în faţa tentaţiilor culinare!

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie. ”Românii, cubanezii Europei”

Care sunt punctele tale forte?
Nu pot să-ţi spun exact, nu îmi place să mă laud singur, îi las pe alţii să se exprime. Pentru mine, faptele contează. Cei care vor să mi le cunoască, ar trebui să vină la meciul de pe 23 aprilie și îsi vor da seama mai bine!

Ești și antrenor, mai vin copiii la box?
Și da, și nu! Avem, totuși, noroc, mai sunt antrenori precum maestrul Nicolae Aliuță, al doilea meu tată și mentorul meu. Dacă nu era el, nu mai făceam box! A fost lângă mine și material, și spiritual. El e unul din cei mai buni, din noul val, are metode noi. Pâi eu, de exemplu, mă pregăteam cu antrenori care nu ne lăsau să bem apă, ne deshidratam în ultimul hal, dar așa erau ei învătați. Cred că mai avem copii talentați, trebuie să-i descoperim, iar dacă sunt stimulați, dacă se ocupă cineva de ei, pot ajunge sus. Avem nobila artă în genă, cândva eram cunoscuți în lumea boxului ”cubanezii Europei”.

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie. Soția nu vine la meci, nu rezistă să-l vadă lovit. Va avea băieții în colțul ringului

Cum trăiesc copiii meciurile tale? Te moștenește vreunul?
Sunt căsătorit din 2006, am doi băieți și două fete! Mario, cel mai mic, chiar îmbrațișa ideea să boxeze. Până la urmă, probabil că vor face sport de întreținere, nu performanță. S-a săturat, cred, și soția, să mă vadă venind acasă cu vânătăi. Bine, termin meciurile ”curat”, de aceea mi se spune și ”Frumușelul”, dar, oricum, sunt niște urme. La meciul de pe 23 aprilie, vor fi băieții la sală. Nevasta nici nu se uită la meciuri. Oricum, pentru familie lupt, pentru ei mă bat!

Dacă ar fi s-o iei de la capăt…
Tot box aș face! Se putea si mai bine în cariera mea, dar nu-mi pare rău de nimic.

”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie. Idolul Roy Jones junior

IDOLI. ”Roy Jones junior. L-am descoperit mai târziu, în 2002. După părerea mea, el a fost cel mai mare boxer. Evident, m-a marcat și filmul Rocky, de aceea m-am apucat de box!”. Roy, 48 de ani, care a luptat, pe finalul carierei, sub steagul Rusie, e unicul din istorie care și-a început cariera în categoria semi-mijlocie, ajungând până în categoria grea și câștigând tiluri mondiale în 4 categorii diferite!

RITUAL.De fiecare dată intru în ring cu dreptul”.

PROFESIONIȘTII ROMÂNI PREFERAȚI: ”Mihai Leu și Leonard Doroftei. Și Lucian Bute, e extraordinar. Spre final de carieră, mai pierzi meciuri, au pierdut lupte și Ali, și Roy Jones junior…”.

Mihai Leu (stânga), în ring, în timpul meciului pentru titlul mondial cu Santiago Samaniego, din 22 februarie 1997.

Mihai Leu (stânga), în ring, în timpul meciului pentru titlul mondial cu Santiago Samaniego, din 22 februarie 1997.

Mayweather vs McGregor: ”Floyd este mai bun, ca tehnică. Chiar dacă are suficientă putere şi viteză, Conor va avea de suferit dacă nu va trata cu seriozitate meciul. E luptător bun la MMA, dar e mic la box”.

epa01001267 American boxer Floyd Mayweather Jr. (L) lands a right to Mexican-American boxer Oscar De La Hoya during the first round of their WBC super welterweight fight at the MGM Grand Hotel & Casino in Las Vegas, Nevada, 05 May 2007. EPA/PAUL BUCK

Meci de box favorit: ”trilogia Gatti vs Ward”.

Bursa pentru acest meci e de ordinul sutelor de euro.

A demarat proiectul ”gulerelor albe”, de box după birou!

La sala care o deține în Pipera, la antrenamente pot veni tineri, adulți ori persoane mai în vârstă: ”Vin oameni la slăbit, la mișcare, să invețe să lovească, femei ori copii”. În decembrie 2014, a demarat un proiect importat din America și numit ”gulerele albe”. E vorba de antrenamente pentru corporatiștii care vin la pregătire după orele obositoare de la birou. Box după birou (www.boxdupabirou), cu alte cuvinte!

 

 

 

 

 

Post-ul ”Frumușelul” Robert Cristea se bate pe 23 aprilie pentru centura națională a profesioniștilor la semimijlocie: ”Lupt pentru copiii mei!” | FOTO&VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *