22/01/2022

Harrison Ford a scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj

Actorul Harrison Ford scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj și va putea să piloteze în continuare avioane după ce Administraţia Federală a Aviaţiei a ajuns la concluzia că nu a încălcată nicio normă administrativă.

Harrison Ford, devenit celebru datorită rolului de pilot din Star Wars, își va putea continua pasiunea pentru zbor și în viața reală, după ce a scăpat basma curată după eroarea de pilotaj din luna februarie.

Avocatul actorului a anunțat că FAA a decis să închidă ancheta demarată în urma unei erori de pilotaj comisă de starul hollywoodian în luna februarie, fără să-l amendeze sau să-i ridice licența de pilot. ”Harrison Ford îşi va păstra brevetul de pilot de aeronave fără nicio restricţie”, a precizat autoritatea federală americană.

Deși nu s-a luat nici o măsură împotriva sa, și chiar a fost lăudat pentru îndelungata sa capacitate de respectare a regulamentului FAA şi pentru atitudinea lui de cooperare în timpul anchetei, strarul hollywoodian va urma un curs de consiliere aeriană.

Harrison Ford a fost implicat într-un incidnet aviatic

Harrison Ford a pus în pericol viața a peste 100 de pasageri

În luna februarie, Harrison Ford (74 de ani) își pilota avionul personal, un model Husky cu un singur motor, și a fost direcționat spre o pistă de aterizare, dar acesta a greșit aterizarea și a deviat pe o altă rută. Astfel, el a ajuns deasupra unui avion al American Airlines, un Boeing 737  cu 110 pasageri la bord și șase membri ai echipajului.

Cursa de linie a reușit să se depărteze în timp util de avionul pilotat de Ford. Actorului i s-a dat voie să aterizeze  pe aeroportul John Wayne din Orange, însă a greșit ruta și s-a trezit deasupra Boeing-ului. Mai mult, el a întrebat imediat turnul de control de ce avionul de linie se află sub el, iar operatorii i-au spus actorului că el este cel care a greșit aterizarea. Zborul  American Airlines a reușit să aterizeze în siguranță, în Dallas, la câteva minute după incident.

De altfel, Ford nu este la primul incident aviatic. În anul 2015, actorul a aterizat de urgență un avion de mici dimensiuni pe un teren de golf din Santa Monica, după ce motorul avionului a cedat în zbor.

 

Post-ul Harrison Ford a scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.