25/06/2024

Harrison Ford a scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj

Actorul Harrison Ford scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj și va putea să piloteze în continuare avioane după ce Administraţia Federală a Aviaţiei a ajuns la concluzia că nu a încălcată nicio normă administrativă.

Harrison Ford, devenit celebru datorită rolului de pilot din Star Wars, își va putea continua pasiunea pentru zbor și în viața reală, după ce a scăpat basma curată după eroarea de pilotaj din luna februarie.

Avocatul actorului a anunțat că FAA a decis să închidă ancheta demarată în urma unei erori de pilotaj comisă de starul hollywoodian în luna februarie, fără să-l amendeze sau să-i ridice licența de pilot. ”Harrison Ford îşi va păstra brevetul de pilot de aeronave fără nicio restricţie”, a precizat autoritatea federală americană.

Deși nu s-a luat nici o măsură împotriva sa, și chiar a fost lăudat pentru îndelungata sa capacitate de respectare a regulamentului FAA şi pentru atitudinea lui de cooperare în timpul anchetei, strarul hollywoodian va urma un curs de consiliere aeriană.

Harrison Ford a fost implicat într-un incidnet aviatic

Harrison Ford a pus în pericol viața a peste 100 de pasageri

În luna februarie, Harrison Ford (74 de ani) își pilota avionul personal, un model Husky cu un singur motor, și a fost direcționat spre o pistă de aterizare, dar acesta a greșit aterizarea și a deviat pe o altă rută. Astfel, el a ajuns deasupra unui avion al American Airlines, un Boeing 737  cu 110 pasageri la bord și șase membri ai echipajului.

Cursa de linie a reușit să se depărteze în timp util de avionul pilotat de Ford. Actorului i s-a dat voie să aterizeze  pe aeroportul John Wayne din Orange, însă a greșit ruta și s-a trezit deasupra Boeing-ului. Mai mult, el a întrebat imediat turnul de control de ce avionul de linie se află sub el, iar operatorii i-au spus actorului că el este cel care a greșit aterizarea. Zborul  American Airlines a reușit să aterizeze în siguranță, în Dallas, la câteva minute după incident.

De altfel, Ford nu este la primul incident aviatic. În anul 2015, actorul a aterizat de urgență un avion de mici dimensiuni pe un teren de golf din Santa Monica, după ce motorul avionului a cedat în zbor.

 

Post-ul Harrison Ford a scăpat de amenda pentru eroarea de pilotaj apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *