25/01/2022

„I AM HERE”: Colecției vestimentară primăvară/vară cu broderia manuală din Țara Năsăudului, în dreptul inimii

Tania Furnea își lansează astăzi colecția  „I AM HERE”, o familie de rochii și cămăși cu croi și broderie tradițională. Marca personală a colecției o reprezintă mânecile bufante, specifice cămășilor românești, și broderia din Țara Năsăudului, lucrată manual pentru această prezentare chiar de sătencele de pe Valea Someșului.

Boderie tradițională din Năsăud

 

Broderia tradițională românească este așezată, în varianta  „I AM HERE”, în dreptul inimii. Cămășile și rochiile sunt confecționate din bumbac.

Este prima colecție de sine stătătoare a Taniei, după cel mai recent experiment al său, când a aplicat broderia specifică Năsăudului pe haine din denim.

Tania Furnea, fiica poetului și caricaturistului Traian Furnea, are 24 de ani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice, iar acum este în ultimul an de master la UNArte, cu un proiect de simbioză între rural și urban.

Lansarea colecției „I AM HERE”, are loc astăzi, ora 19, în Spațiul Expozițional „Livka Art and Beauty”, strada Armoniei nr.1, București, în cadrul unei expoziții-eveniment, care, alături de rochii și cămăși, aduce în fața publicului și cincizeci dintre desenele creatoarei.

Costumație de Năsăud

Post-ul „I AM HERE”: Colecției vestimentară primăvară/vară cu broderia manuală din Țara Năsăudului, în dreptul inimii apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.