29/05/2024

Ivanka Trump își apără tatăl la summitul femeilor de la Berlin

Ivanka Trump reprezintă Statele Unite la Summitul W20 al femeilor de la Berlin, iar prin participarea la acest eveniment încearcă să spele imaginea tatălui său, după ce acesta nu a dat mâna cu cancelarul german în timpul vizitei acesteia la Washington.

Ivanka Trump a sosit marţi, la Berlin, unde participă la discuţii despre susţinerea femeilor antreprenoare, alături de Merkel, directoarea FMI Christine Lagarde, şefa diplomaţiei canadiene Chrystia Freeland şi regina Maxima a Olandei, relatează CNN.

Ivanka, invitată în mod special de către Merkel la acest summit, participă în calitate de consilieră informală a tatălui ei, o poziţie extrem de neobişnuită pentru fiica unui preşedinte. Potrivit presei germane, această vizită indică importanța pe care o acordă administrația Trump realțiilor cu Germania și Cu această călătorie, Trump, care a fost invitată direct de Merkel, indică importanța relațiilor dintre SUA și Germania, probabil solidificând relația care a început cu stângul după vizita cancelarului german la Washington.

Donald trump a sunat-o pe Angela Merkel, luni seara, înainte de vizita Ivankăi, aceasta fiind aa patra convorbire telefonică dintre cei doi de la vizita cancelarului la Washington și a cincea de când a preluat trump mandatul.

La summitul de la Berlin participă 100 de delegate din Grupul Celor 20 (W20).

Ivanka urmează să participe la grupuri de discuţie pe teme economice şi promovării profesionale a femeilor şi să viziteze un colegiu vocaţional, Ambasada americană şi celebrul Memorial de la Berlin dedicat evreilor ucişi în Europa.

Prezența ”Primei Fiice” la Berlin nu este văzută cu ochi buni de mulți germani. Un grup de activiști au anunțat demonstraţii marţi la Muzeul Kunsthalle, susţinut financiar de Deutsche Bank, cu scopul de denunţa ”ipocrizia participării Ivankăi Trump la summit”.

”Cum poate Ivanka Trump să vorbească despre «emanciparea» femeilor, în timp ce preşedintele Donald Trump taie finanţarea sănătăţii reproducerii? Tăcerea Ivankăi cu privire la aceste probleme de viaţă şi de moarte spune totul”, a declarat Kathleen Brown din cadrul Partidului Die Linke, potrivit.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *