25/01/2022

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. Inițiativa unui preot din Suceava

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. „Micul Voroneț”, așa cum a fost denumit lăcașul de cult din Capitala Austriei, este ridicat la inițiativa unui tânăr preot din județul Suceava.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava. Gheorghe Flutur a participat la ședința festivă a Parlamentului de la Viena în care au fost evocați foștii parlamentari bucovineni din Dieta imperială, scrie Monitorul de Suceava. În cazul vizitei, Flutur a discutat cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe din capitala Austriei care i-au spus că o replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena.

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena, în apropierea gării vechi a orașului

sursă foto: rumkirche.at

Noul lăcaș de cult este ridicat pe un teren pe care Biserica Ortodoxă l-a primit în apropierea vechii gări din Viena. Cel care se ocupă de acest proiect este părintele Emanuel Nuțu, care este fiul preotului Gheorghe Nuțu din Gura Humorului (foto).

„Biserica Ortodoxă a primit de la primăria din Viena o suprafaţă de teren în apropierea gării vechi, unde se construieşte «Micul Voroneţ». Va fi o biserică pe modelul celei de la Mănăstirea Voroneţ. Mai mult, preoţii de acolo vor să o picteze cu picturile Mănăstirii Voroneţ, dar şi să realizeze un ansamblu întreg acolo”, a explicat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat că la întâlnirile, pe care le-a avut în Viena, au venit foarte mulţi români din Austria, adăugând că administraţia judeţeană ar trebui să încheie un parteneriat de colaborare cu o regiune din această ţară, după modelul celui cu regiunea Schwaben din Germania.

sursă foto: Monitorul de Suceava

Post-ul O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. Inițiativa unui preot din Suceava apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.