16/09/2021

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. Inițiativa unui preot din Suceava

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. „Micul Voroneț”, așa cum a fost denumit lăcașul de cult din Capitala Austriei, este ridicat la inițiativa unui tânăr preot din județul Suceava.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava. Gheorghe Flutur a participat la ședința festivă a Parlamentului de la Viena în care au fost evocați foștii parlamentari bucovineni din Dieta imperială, scrie Monitorul de Suceava. În cazul vizitei, Flutur a discutat cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe din capitala Austriei care i-au spus că o replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena.

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena, în apropierea gării vechi a orașului

sursă foto: rumkirche.at

Noul lăcaș de cult este ridicat pe un teren pe care Biserica Ortodoxă l-a primit în apropierea vechii gări din Viena. Cel care se ocupă de acest proiect este părintele Emanuel Nuțu, care este fiul preotului Gheorghe Nuțu din Gura Humorului (foto).

„Biserica Ortodoxă a primit de la primăria din Viena o suprafaţă de teren în apropierea gării vechi, unde se construieşte «Micul Voroneţ». Va fi o biserică pe modelul celei de la Mănăstirea Voroneţ. Mai mult, preoţii de acolo vor să o picteze cu picturile Mănăstirii Voroneţ, dar şi să realizeze un ansamblu întreg acolo”, a explicat Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat că la întâlnirile, pe care le-a avut în Viena, au venit foarte mulţi români din Austria, adăugând că administraţia judeţeană ar trebui să încheie un parteneriat de colaborare cu o regiune din această ţară, după modelul celui cu regiunea Schwaben din Germania.

sursă foto: Monitorul de Suceava

Post-ul O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. Inițiativa unui preot din Suceava apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.