27/10/2021

UPDATE / Prințul Charles, în România. Întâlnire cu premierul Grindeanu și vizite la Casa Regală, Patriarhie și Muzeul Național al Satului / FOTO

Prințul Charles, în România. Acesta este primit, joi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale în România, de premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, și face vizite la Casa Regală, Patriarhie și Muzeul Național al Satului. Prințul a primit la Muzeul Satului un borcan de miere de salcâm, unul cu miere de fructe şi seminţe, iar din partea unor meşteri populari o casetă din lemn şi o pereche de opinci tradiționale.

UPDATE ora 19.30 Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul Coroanei Regale Britanice, a fost primit joi seară la la un ceai la Palatul Elisabeta de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

Prinţul Charles a fost întâmpinat în faţa Palatului Elisabeta de Principesa Margareta şi Principele Radu. Înaltul oaspete britanic a îmbrăţişat-o pe Principesa Margareta, după care i-a sărutat mâna. Apoi, i-a strâns mâna Principelui Radu, cei trei îndreptându-se, pe covorul roşu, spre intrarea palatului. Patru militari ai Brigăzii 30 Gardă şi Protocol Mihai Viteazul au prezentat onorul oaspetelui. Ceremonia a fost întregită de şase jandarmi călare de la Jandarmeria Română, îmbrăcaţi în costum de paradă.

La eveniment au fost prezente, în curtea Muzeului Satului, vecină Palatului Elisabeta, mai multe admiratoare ale Prinţului Charles. „Am venit aici special pentru Prinţ. Iniţial, am vrut să mergem la Patriarhie, dar am ales Palatul Elisabeta”, au spus două studente.

Ceaiul privat va dura aproximativ 50 de minute, evenimentul desfăşurându-se în Salonul Alb.

Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, dacă vremea va permite, la finalul evenimentului Prinţul Charles va merge să-şi vadă arţarul din grădina Palatului Elisabeta, plantat în anul 2011.

Principesa Margareta este fina ASR Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. Întâlnirea are loc la finalul celei de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Prinţul Charles o efectuează în România.

FOTO: Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

UPDATE ora 17.00 Prinţul de Wales a vizitat, joi, și Fundaţia „FARA” din Popeşti – Leordeni, unde a fost întâmpinat de câţiva locuitori, care i-au oferit narcise.  Alteţa Sa Regală i-a cunoscut şi pe cei care spijină Fundaţia FARA, între care Soprana Felicia Filip şi Principesa Marina Sturdza. Soprana Felicia Filip l-a invitat pe Prinţul de Wales să cânte la Operă. „Apreciez, dar nu cânt”, a răspuns acesta, în glumă.

Vizita la Fundaţia FARA face parte din programul prinţului Charles de trei zile în România. Înfiinţată în 1991, Fundaţia „FARA” este una dintre cele mai vechi organizaţii britanice de caritate care activează în România, aflată sub patronajul Prinţului de Wales.

UPDATE ora 16.00 Prinţul Charles a primit din partea Patriarhului Daniel o icoană din mozaic cu sticlă de Murano înfăţişându-l pe Sfântul Andrei şi a asistat, în Catedrala Patriarhală, la un scurt moment de muzică religioasă interpretată de un cor bizantin. Şeful Bisericii Ortodoxe Române a primit şi o fotografie înrămată cu Prinţul Charles.

Un alt moment important l-a reprezentat vizita Catedralei Patriarhale, unde prinţul a aprins o lumânare şi s-a recules. În biserică, el nu a mai fost însoţit de către Patriarhul Daniel, ci doar de către Înaltpreasfinţitul Nifon, care i-a fost şi ghid în interiorul bisericii oferindu-i o serie de detalii despre acest aşezământ. Pe tot parcusul vizitei Prinţului Charles în Catedrala Patriarhală, un cor bizantin a interpretat muzică religioasă

UPDATE 15:30. Prinţul Charles a vizitat, joi, Parcul Natural Văcăreşti, unde a fost întâmpinat de către Adriana Mitsue Ivama Brummell, soţia ambasadorului britanic Paul Brummell, şi de Dan Bărbulescu, manager executiv al Asociaţiei Parcul Naţional Văcăreşti.

Moștenitorul Coroanei Britanice a vizitat Observatorul parcului și a admirat o expoziţie care prezenta în paralel fotografii din Delta Dunării şi Delta Văcăreşti.

Alteţa Sa Regală a inaugurat şi observatorul pentru păsări, prima facilitate disponibilă pentru vizitatorii parcului şi s-a întâlnit de asemenea cu câţiva membrii ai Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

UPDATE ora 12.00 Prinţul de Wales a fost primit joi, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu. El a sosit la sediul Guvernului la ora 11,55, fiind întâmpinat de prim-ministrul Grindeanu, pe scările Guvernului. Apoi, cei doi au intrat împreună în Holul Central al Palatului Victoria unde înalţii oficiali şi-au strâns mâinile şi au făcut fotografii oficiale.

Premierul şi Prinţul Charles au o întâlnire bilaterală, care este prevăzut să dureze aproximativ 40 de minute. Din delegaţia care îl însoţeşte pe Prinţul de Wales la Palatul Victoria face parte şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

Foto: Vlad Chirea

UPDATE ora 11.00 Multiplul campion olimpic canoist Ivan Patzaichin i-a oferit joi cadou Prinţului Charles o pagaie, cu ocazia vizitei pe care Alteţa Sa Regală a făcut-o la Muzeul Satului. Momentul s-a petrecut în faţa unei gospodării din Jurilovca, judeţul Tulcea, datând din anul 1898.

De asemenea, Prinţul de Wales a mai primit din partea producătorilor tradiţionali prezenţi cu standuri la Muzeul Satului un borcan de miere de salcâm, unul cu miere de fructe şi seminţe, iar din partea unor meşteri populari o casetă din lemn şi chiar o pereche de opinci. Biserica Dragomireşti, ouăle încondeiate şi icoanele lucrate manual au reprezentat câteva dintre atracţiile de la Muzeul Satului care au stârnit interesul Prinţului Charles.

Îmbrăcate în costume populare, femeile care încondeiau ouă i-au explicat Prinţului Charles tehnica folosită şi au făcut o scurtă demonstraţie. De asemenea, icoanele de lemn au fost admirate de Alteţa Sa Regală, ca şi biserica din Dragomireşti, cu o vechime de aproximativ 300 de ani. Prinţul Charles s-a oprit şi a discutat cu meşterii populari aflaţi la faţa locului, după care a participat la momentul artistic susţinut de Gelu Voicu şi taraful „Lăutarii” din Teleorman.

Prinţul de Wales s-a prins în horă alături de artiştii populari, surprinzându-i pe cei prezenţi.

Foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto


Prinţul de Wales va fi primit joi, la ora 11,40, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteţa Sa Regală o efectuează în România.

Tot în cursul zilei de joi, Prinţul Charles va fi primit de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu la Palatul Elisabeta.  De asemenea, Prinţul de Wales va merge joi la Patriarhia Română şi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România a început miercuri, când Alteţa Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prinţul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se va încheia vineri.

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, a început miercuri o vizită oficială în țara noastră. În prima zi a vizitei, Prințul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Șeful statului a dat o recepție oficială în cinstea prințului.

Anterior, Prințul Charles a mers la Mormântul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.