25/06/2024

Izvorul cu leac din ținutul copilăriei lui Arsenie Boca a vindecat zeci de oameni

Un izvor dintr-o pădure de lângă satele Ciungani și Prăvăleni, județul Hunedoara, poartă numele de Izvorul cu leac, acesta fiind peste deal de locul fostei vetre părintești a lui Arsenie Boca.

Izvorul cu leac impresionează călătorii prin priveliștea neobișnuită, deoarece aici există, în jgheabul apei, kilograme de monede ce strălucesc sub razele soarelui, în timp ce altele, dar și bancnote, au fost împrăștiate de vizitatori pe pământ în fața monumentului de la izvor.

În anul 2006, preotul Gheorghe Bisorca al satelor Ciungani și Prăvăleni, a sfințit monumentul ridicat în pădure, iar pe Izvorul cu leac, scrie zhd.ro, a fost sculptată Maria şi Pruncul Iisus, alături de inscripția:

„Cel ce ai izvorât apă din piatră şi ai curs pâraie din ape şi ai săturat poporu însetat, biecuvântează-ne pe noi”.

Pentru că au crezut că apa de aici are puteri binefăcătoare, mulți localnici și-au făcut obiceiul, de zeci de ani, de a lăsa câteva monede la izvor, de fiecare dată când se aprovizionează cu apă, tradișia fiind transmisă și la turiștii care ajung la Izvorul cu leac.

Ioan Manase parcurge deseori distanța de doi kilometri de la casa familiei sale din sat până la pădurea unde se află „Izvorul cu Leac, acesta susținând că apa de aici i-a vindecat nepoata.

„Apele sale au salvat viaţa nepoatei mele, atunci când avea mai puţin de un an. Se îmbolnăvise de o formă de pojar şi ajunsese în stare gravă, iar medicii n-au putut să o trateze. În dimineaţa Înălţării Domnului, înainte de răsăritul soarelui, mama ei a adus apă de la Izvorul cu leac şi a spălat-o, iar bubele i-au trecut şi, la scurt timp, s-a înzdrăvenit”, a povestit Ioan Manase, săteanul din Ciungani.

Sătenii au construit un foişor şi băncuţe în preajma Izvorului cu leac, iar pentru cei care îşi doresc să ia apă de aici dar nu au sticele, au lăsat lângă monument un sac cu sticle de plastic goale.

„Duhovnicul a copilărit în aceste ținuturi, în satul Căzănești, peste deal de izvorul nostru și de aceea cred că aceste locuri sunt binecuvântate”, spune Ioan Manase.

Sursa foto: zhd.ro

Post-ul Izvorul cu leac din ținutul copilăriei lui Arsenie Boca a vindecat zeci de oameni apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *