12/08/2022

Rusia, obligată de România să demonteze mai multe avioane de vânătoare pentru a le livra sârbilor

România și Bulgaria le-au refuzat rușilor dreptul de a survola spațiul aerian cu avioane militare, prin urmare aeronavele MIG 29 pe care Moscova le-a oferit Serbiei vor fi demontate și transportate cu aeronave cargo.

Presa din Serbia citează surse apropiate armatei ruse și susține că avioanele militare ar fi ajuns deja la Belgrad dacă România și Bulgaria nu ar fi refuzat să acorde drept de survolare a spațiului aerian.

Un analist militar sârb, Miroslav Lazanski explică faptul că cele două țări respectă directivele NATO și prin urmare nu acceptă ca Rusia să survoleze spațiul aerian cu avioane militare. Având în vedere că singura alternativă a Rusiei pentru a ajunge în Serbia este peste Ucraina și nici aceștia nu acceptă survolul, armata rusă va trebui să demonteze MIG-urile și să le transporte pe bucăți.

”Dacă avioanele sunt dezmembrate apar complicații pentru că numai două pot încăpea într-o aeronavă mare, iar transportul este mai scump. Totuși, asamblarea nu ar fi o problemă atât de mare, pentru că numai aripile sunt scoase”, a explicat Lazanski

Aceasta nu este prima dată când Rusia nu poate trimite echipament militar Serbiei pe calea aerului. O situație similară a fost atunci când Moscova a trimis sârbilor elicoptere MI17. Acestea au fost dezasamblate, trimise cu aeronave cargo și apoi reasamblate cu asistența rușilor.

Post-ul Rusia, obligată de România să demonteze mai multe avioane de vânătoare pentru a le livra sârbilor apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.