15/07/2024

Măsuri de securitate fără precendent cerute de președintele lui Lyon după ce suporterii de la Beșiktaș au intrat cu bombe artizanale pe stadion. Aulas, la un pas să ia și el bătaie, vrea retur cu porțile închise!!

Măsuri de securitate fără precedent cerute de președintele lui Lyon după ce suporterii de la Beșiktaș au intrat cu bombe artizanale pe stadion. Aulas, la un pas să ia și el bătaie!

Reacții la incidentele fără precedent petrecut joi seară, la meciul Lyon – Beșiktaș, 1-1 în manșa tur a sferturilor din Liga Europa, partidă disputată pe aceeași arenă pe care, la Euro 2016, România pierdea cu Albania și era eliminată de la turneul final european.

Scene apocaliptice la Lyon, înaintea meciului cu Beșiktaș din Liga Europa. Fanii turci au atacat suporterii gazdelor. Francezii s-au refugiat pe teren. Partida, întârziată 55 de minute / FOTO&VIDEO

Președintele lyonezilor, Jean-Michel Aulas, care a fost la un pas să ia bătaie în incidentele dintre suporterii turci, cei francezi, refugiați pe teren, și forțele de ordine, a apreciat că un meci cu porţile închise ar fi ”singura soluţie de echitate” pentru meciul retur din sferturile de finală ale Europa League pe terenul turcilor de la Beşiktaş Istanbul.

”Suporterii noștri nu au avut de ales și au invadat gazonul, turcii aruncau cu bombe artizanale. Unii au fost răniți grav. A fost o experiență dificilă, credeam că meciul nu se va mai disputa. Ei au fost foarte organizati. Au venit mulți turci care nu aveau ce să caute aici, au venit din Germania. Cineva le-a vandut biletele alea. Sunt oameni periculoși. Știau că nu au voie decât cu însemnele clubului lor, dar au venit cu steaguri, torțe și petarde”, a spus Jean-Michel Aulas, președintele lui Lyon.

epa05906666 Olympique Lyon’s President Jean-Michel Aulas (C) meets on the field with supporters of Olympique Lyon before the UEFA Europa League quarter final, first leg soccer match between Olympique Lyon and Besiktas Istanbul, at Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon, France, 13 April 2017. EPA/SEBASTIEN NOGIER

”Ar fi singura soluţie de echitate”, a răspuns el la postul de radio W9, fiind întrebat în legătură cu posibilitatea de a disputa meciul cu porţile închise, după meciul câştigat de jucătorii săi cu 2-1.

Măsuri de securitate fără precendent cerute de președintele lui Lyon după ce suporterii de la Beșiktaș au intrat cu bombe artizanale pe stadion. Retur cu porțile închise sau în altă parte

”Eu sper că UEFA va lua toate măsurile ce se impun. să fie măsuri fără precedent de securitate. Nu cred că putem juca acest meci decât cu porţile închise ori în altă parte. Dar mi se pare dificil să mergem la Beşiktaş după tot ce am văzut, pentru că ne este teamă”, a declarat preşedintele clubului lyonez.

Partida dintre Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul, din prima manşă a sferturilor de finală ale Europa League la fotbal, a început, joi seara, cu o întârziere de 45 de minute, din cauza faptului că terenul a fost invadat de spectatori.

Gazonul stadionului Parc OL din Lyon a fost invadat de zeci de suporteri cu un sfert de oră înaintea debutului meciului dintre Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul. Meciul trebuia să înceapă la ora 22,05, ora României, dar terenul a fost evacuat de suporteri la ora 22,10 şi meciul a putut începe la ora 22,50.

Explicații ale incidentelor de joi

  • Organizatorii au vaâdut mai multe bilete fanilor turci dintr-o eroare de sistem, iar aceștia au luat cu asalt stadionul lui Lyon din toate regiunile apropiate, mai ales din Germania. 25.000 de turci au fost în tribune.
  • Turcii voiau să se folosească de meci pentru a manifesta împotriva referendumului de duminică din Turcia în care se va stabili dacă țara lor va rămâne republica parlamentară sau va deveni una prezidențială, adică toată puterea să fie preluata de Erdogan.
  • Președintele Aulas vine cu o altă versiune și spune că turcii nu au avut bilete.

epa05906638 Supporters of Besiktas and Olympique Lyon clash in the stands before the UEFA Europa League quarter final, first leg soccer match between Olympique Lyon and Besiktas Istanbul, at Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon, France, 13 April 2017. EPA/SEBASTIEN NOGIER

 

Post-ul Măsuri de securitate fără precendent cerute de președintele lui Lyon după ce suporterii de la Beșiktaș au intrat cu bombe artizanale pe stadion. Aulas, la un pas să ia și el bătaie, vrea retur cu porțile închise!! apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *