11/12/2023

O femeie din Jamaica a devenit cea mai în vârstă persoană din lume

O femeie din Jamaica a devenit cea mai în vârstă persoană din lume, după decesul lui Emma Morano, femeia din Italia care deținea acest titlu. Astfel, Violet Brown a devenit cea mai vârstnică persoană în viață, având tot 117 ani, relatează The Guardian.

Emma Morano, despre care se crede că este ultima persoană născută în secolul 19, pe 29 noiembrie 1989, a fost una dintre cele mai longevive cinci persoane din istorie. Femeia a decedat sâmbătă, cu o zi înainte de Paște, iar titlul deținut de ea a fost deja dus mai departe.

Cea mai bătrână persoannă din lume a murit. Emma Morano avea 117 ani

Cea mai bătrână persoannă din lume a murit. Emma Morano avea 117 ani

Astfel, cea mai în vârstă persoană din lume este acum Violet Brown, care are tot 117 ani. Femeia s-a născut pe 10 martie 1900. Femeia a fost felicitată de premierul țării, Andrew Holness.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>The world’s oldest human is Jamaican Violet Brown, who was born on March 10, 1900. Congrats Violet. <a href=”https://t.co/AnjXdHK1Kz”>pic.twitter.com/AnjXdHK1Kz</a></p>&mdash; Andrew Holness (@AndrewHolnessJM) <a href=”https://twitter.com/AndrewHolnessJM/status/853320738987757569″>April 15, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

 

Într-un interviu acordat presei locale, Violet Brown a afirmat că secretul longevității sale este un citat din Vechiul Testament: “Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să trăiești mulți ani”, relatează time.com, care citeză un interviu acordat de Violet presei din Jamaica, în 2010.

Totodată, cea mai în vârstă persoană din lume a mărturisit că evită să bea rom, dar mănâncă tot ce poftește, cu excepția cărnii de pui și de porc.

Cele mai bătrâne persoane din lume

În clasamentul celor mai în vârstă persoane din lume, după Violet Brown se află două femei din Japonia, Nabi Tajima și Chiyo Miyako, nascute pe 4 august 1900, respectiv 2 mai 1901.   Ana Vela, în vârstă de 115 ani, este cea mai în vârstă persoană din Europa. Femeia, care s-a născut pe 29 octombrie 1901, ocupă locul patru în clasamentul celor mai bătrâne persoane din lume.

Post-ul O femeie din Jamaica a devenit cea mai în vârstă persoană din lume apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Răzvan Simion și-a terminat casa. Diana Simion are o bijuterie de vilă | FOTO

Fosta soție a prezentatorului de televiziune Răzvan Simion, Diana, este în culmea fericrii. Aceasta a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.