26/02/2024

Ophelia – uraganul care amenință vestul Europei

Ophelia este numele furtunii care s-a format cel mai recent în Atlantic, însă traseul acesteia este unul diferit. Ophelia care are intensitatea unui uragan de categoria a 2-a se îndreaptă către estul oceanului, urmând să aducă rafale puternice de vânt și ploi torențiale în vestul constinentului european. Efectele sale vor fi simțite cel mai puternic, la începutul săptămânii viitoare, în Irlanda.

Uraganul Ophelia are o traiectorie diferită față de celelalte uragane care s-au format anul acesta în oceanul Atlantic. Furtuna puternică a crescut în intensitate și se îndreaptă către vestul Europei. Centrul Național pentru Uragane al SUA (NHC) a anunțat că furtuna înaintează încet, crescând însă în intensitate. Acum, uraganul Ophelia este însoțit de rafale de vânt de peste 160 de km/h, aflându-se la sute de kilometri distanță de insulele Azore, relatează CBS News.

Potrivit NHS, Ophelia își va mai pierde din forță în următoarele zile, însă va rămâne la intensitatea unui uragan. La începutul săptămânii vitoare, uraganul este așteptat să lovească Irlanda, potrivit prognozelor actuale. Va fi însoțit de rafale de vânt de peste 120 de km/h. Efectele sale vor fi resimțite și în Marea Britanie, după cum notează The Independent.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/Ophelia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Ophelia</a> will likely bring some direct impacts as a post-tropical cyclone to Ireland and the United Kingdom.  More: <a href=”https://t.co/tW4KeGdBFb”>https://t.co/tW4KeGdBFb</a> <a href=”https://t.co/Vpn2fQkiiu”>pic.twitter.com/Vpn2fQkiiu</a></p>&mdash; NHC Atlantic Ops (@NHC_Atlantic) <a href=”https://twitter.com/NHC_Atlantic/status/918580855483793408?ref_src=twsrc%5Etfw”>October 12, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Ophelia este uraganul cu numărul zece care se formează în Atlantic în acest an. Anul acesta, Statele Unite și mai multe insule din Caraibe au fost măturate de uraganele Irma și Maria, precum și de uraganele Harvey și Jose.


Citește și: REPORTAJ VIDEO/ Dezbrăcați de război, îmbrăcați de români. Cum sunt ajutați copiii refugiați din țara noastră


Post-ul Ophelia – uraganul care amenință vestul Europei apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *