29/05/2024

(P) Ammoudia – cel mai fermecător orășel grecesc

Pe coasta Mării Ionice din nord-vestul Greciei, la numai câteva minute distanță de Parga, se întinde una dintre cele mai pitorești și încântătoare așezări grecești. Ammoudia este o destinație de vacanță relativ nouă pentru turiștii români, dar care, în ultimii ani, a devenit tot mai populară.

Vacanțe low-cost de la Europa Travel

Atuurile principale ale acestei stațiuni sunt peisajele luxuriante, cu plaje paradisiace și ușor sălbatice, dar și costurile mici la cazare și masă. Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România, oferă cea mai mare paletă de destinații și servicii turistice low-cost atât pentru zona continentală, cât și pentru cea insulară. Pe lista cu destinații grecești la tarife imbatabile, se află și Ammoudia. Un sejur cu autocarul în această stațiune pornește de la numai 359 lei de persoană și include 6 nopți de cazare cu masă conform ofertei.

Dacă tânjești la o escapadă în spiritul tradițional grecesc, Ammoudia poate fi cea mai bună alegere, mai ales că faleza lungă este înțesată de taverne pescărești, iar casele albe păstrează vechea arhitectură cu influențe venețiene.

Tărâmul desprins din povești

Ammoudia este renumită pentru poveștile cu caracter mitologic care domină întreaga așezare din cele mai vechi timpuri. Potrivit legendelor grecești, acesta era locul de trecere al sufletelor, spre Împărăția Zeului Hades, care erau nevoite să traverseze Râul Styx. Se spune chiar că Necromanteion – considerat Oracolul Morților, se află la o aruncătură de băț de centrul satului Ammoudia, iar zona atrage ca un magnet pasionații de povești grecești. Entuziasmul turiștilor este hrănit și de faptul că Ammoudia este precum o oază de relaxare, cu plaje albe, nesfârșite și sălbatice, dar și de numărul mare de obiective istorice pe care le găzduiește.

Stațiunea este ideală pentru a vizita o serie de edificii și situri arheologice care te vor impresiona cu siguranță. Descoperă Oracolul Dodona, cel mai vechi din Grecia și al doilea ca importanță după cel din Delphi. Urmat de Teatrul Antic, o comoară bine păstrată care datează de mai bine de 2000 de ani.

De aici te poți îndrepta spre Castelul lui Ali Pasa, poziționat la circa 20 de km de Ammoudia sau spre Castelul Parga, un edificiu impresionant care domină peste fosta așezare venețiană.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

(P) Distracții cu piticii în parcurile acvatice din Costa Brava

Vara este aproape, iar dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru vacanța cea mare alături …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *